Go to Top

Poslovne ideje so povsod okoli nas

Bi začeli svoj posel, pa (še) nimate dobre poslovne ideje? Vzemite si čas in dobro razmislite.

V pomoč vam bo naš brezplačni seminar Kako zaslužiti s svojim hobijem ali idejo. Upoštevajte tudi nasvet številnih uspešnih podjetnikov: zgradite podjetje, ki bo tako, v kakršnem ste sami vedno želeli delati. 

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Veliko koristnih nasvetov o ustanovitvi podjetja in o poslovni dejavnosti boste dobili na naši VEM točki, kjer lahko hitro, enostavno in brezplačno ustanovite s.p. ali d.o.o. Svetujemo tudi, naj podjetnik začetnik izbere dobrega računovodjo. O veliki vrednosti dobrega računovodja smo že pisali.

Deset dobrih idej

V spodbudo in namig pri iskanju prave poslovne ideje predstavljamo deset dobrih poslovnih idej.

Domžalčan Rok Starič je začel z razvijanjem »najboljšega arašidovega masla.« Nato je v ponudbo dodal še 100-odstotno mandljevo maslo in sladoled s 100-odstotnim deležem arašidovega masla. Svoje proizvode blagovne znamke Rok´s nut butter prodaja preko spletne trgovine in v sodelovanju s številnimi trgovinami.

Eva Birsa ter Jure in Mark Kodrič iz Nove Gorice so zgodbo podjetja Evitas shop začeli s kakovostnimi izdelki za novorojenčke, otroke in mamice. Ponudbo so razširili tudi na italijanski in hrvaški trg, obenem pa Evitas shop ponuja zastopstvo blagovnim znamkam na tujih tržiščih.

Matic Vizjak iz Šmarij pri Jelšah je lani prejel naziv Inovativni mladi kmet leta 2017. Na družinski kmetiji se po načelih neinvazivnega kmetijstva ukvarja s čebelarstvom in proizvodnjo mlevskih izdelkov (pravi hit je brezglutenska moka). Lotil se je še izdelave pekočih omak in pridelovanja vin z rahlo pikantno noto.

poslovne-idejeČe obožuješ pokovko, trgu ponudiš najboljšo pokovko. Tako so uspeli Mariborčani Uroš Požgan, Alen Velcer ter Maja in Špela Lukas (na fotografiji). Pokovko so začeli delati z majhnim strojčkom na zrak in eksperimentirali z okusi. Njihove Pokice iz gensko nespremenjene koruze v šestih različnih okusih, pripravljene brez olja, umetnih barvil in ojačevalcev okusa, so obnorele Slovenijo. Ciljajo tudi na tujino.

 

Lastniki ljubljanskega podjetja 5LOGIC Borut Markelj, Jernej Janežič in Žiga Lesjak ponujajo inovativne logistične rešitve. Družba se ukvarja z razvojem logističnega sistema za upravljanje flote dostavnih vozil na poziv. Partnersko sodelovanje s storitvijo Ehrana jim je omogočilo razvoj in učenje algoritma na dostavi pripravljene hrane na območju Ljubljane.

Smart Optometry je zagonsko podjetje iz Idrije. Ustanovili so ga Blaž Grah, Urban Kodela, Žan Menart, Matic Ozebek in Matic Vogrič. Ukvarjajo se z razvojem digitalnih rešitev za očesno nego. Njihovo profesionalno aplikacijo Smart Optometry uporablja že več kot 19.000 očesnih specialistov v več kot 160 državah sveta.

Kranjčanka Špela Bogataj je med porodniškim dopustom dobila idejo o skupni vstopnici, ki bi jo lahko koristila v katerem koli vadbenem centru v Sloveniji. Fitness Gang ponuja vse večjo izbiro fitnes centrov po celotni Sloveniji. Plačilo obiska poteka s klicem preko mobilnega telefona na brezplačno telefonsko številko.

Iztok Smolič, Marko Bahor in Boštjan Kovač so ustanovili jubljansko agencijo AGILEDROP. Agencija razvija napredne spletne rešitve (portale, aplikacije in marketinška spletna mesta) za znana globalna podjetja. Do danes ima za seboj več kot 200 uspešnih projektov. Eno od njihovih spletnih rešitev uporablja že milijon spletnih strani.

V Črnomlju podjetniki Sebastjan Štarkel, Mateja Vrščaj in Tomaž Aupič v okviru agencije STARKMAT ponujajo marketinške in oblikovalske storitve ter pomagajo s strateškimi nasveti, obenem pa razvijajo inovativne produkte. Med njimi je največ uspeha zaenkrat požel stol Active Chair Pro.

Pasja gajba je zgodba o mali spletni trgovinici Ljubljančank Urške Klavžer in Katarine Vavpetič. Ponuditi sta želeli lepe in kakovostne izdelke za pse brez škodljivih dodatkov. Veliko pozornosti namenjata kakovosti, ekologiji in uporabniku prijazni storitvi. Odstotek vrednosti vsakega nakupa namenita za pomoč psom v stiski.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja