Go to Top

Popoldanski espe: nizki prispevki, pomoč družinskega člana in priložnost za dodaten zaslužek

Popoldanski espe prinaša nizke pavšalne prispevke, pri vašem delu vam lahko pomaga družinski član (t. i. kratkotrajno delo), tovrstna oblika samozaposlitve pa je primerna za vse tiste, ki vam poleg redne službe kreativna svoboda in dodatni zaslužek nekaj pomenita.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kakšne so razlike med s. p., popoldanskim s. p., normiranim s. p. in d. o. o.? Vse informacije na enem mestu!

Več informacij

Popoldanski espe: nizki prispevki

Popoldanski espe

Popoldanski s. p. ni enako redni s. p. Pri rednem plačujete polne prispevke, ki mesečno, če ste že izkoristili “bonus” ob prvem vpisu v Poslovni register Slovenije (PSR), znašajo 341,20 evra.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pri popoldanskem s. p. plačujete pavšalne prispevke, ki mesečno znašajo 65,10 evra. Mednje se všteva prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (PIZ) v vrednosti 32,43 evra in prispevek za zdravstveno zavarovanje v višini 24,50 evra + 8,17 evra za poškodbo pri delu in poklicno bolezen.

Postopek registracije popoldanskega s. p. je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Popoldanski espe: pomoč družinskega člana

Uredbo kratkotrajnih del uzakonja Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Zakon ne razlikuje med različnimi oblikami zavarovanja samostojnih podjetnikov, kar pomeni, da se kratkotrajno delo družinskega člana lahko opravlja tudi pri popoldanskem s. p.

Delodajalec kratkotrajnega dela ne rabi priglasiti pri upravni enoti, mora pa sam voditi evidenco o opravljenem kratkotrajnem delu.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Več o tem si lahko preberete v Če imate popoldanski s. p., vam pri delu lahko pomagajo družinski člani.

Popoldanski espe je oblika za vse tiste, ki bi poleg redne zaposlitve radi ostali samostojni podjetniki. Mesečno plačujete pavšalne, ne polne prispevke.

Klikni in deli

Popoldanski espe: dodaten zaslužek

Četudi ste redno zaposleni, se ne rabite odpovedati dodatnemu zaslužku, ki vam ga prinaša vaša dopolnilna dejavnost (ki ni osebno dopolnilno delo!), vaš hobi ali drug posel.

Popoldanski s. p. namreč lahko odpre oseba, ki je redno zaposlena za polni delovni čas (40 ur/teden) in se želi registrirati zato, da legalno izstavlja račune za dejavnosti, ki jih želi opravljati v okviru popoldanskega s. p.

Študenti in upokojenci ne morejo odpreti popoldanskega s. p., niti ga ne more odpreti oseba, ki je zaposlena za krajši delovni čas.

Preberite tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Za vas smo pripravili tudi nekatera druga brezplačna izobraževanja:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja