Go to Top

Pogoste dejavnosti s.p. – katere dejavnosti največkrat registrirate?

Pogoste dejavnosti s.p. so največkrat storitvene dejavnosti. Novopečeni podjetniki se za pomoč pri ustanavljanju s.p.-jev mnogokrat obrnejo na svetovalce podjetja Data. Katere dejavnosti pa ijih izbere večina?

Ste tudi sami v procesu ustanavljanja podjetja? Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 in se naročite na posvetovanje pri naših podjetniških svetovalcih ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Pogoste dejavnosti s.p. – katere so registrirane največkrat?

Pogoste dejavnost s.p., ki jih na DATA točki Spot Registracije registrirate samostojni podjetniki v zadnjem času so:

  • kozmetične dejavnosti;
  • čistilni servis;
  • gostinske dejavnosti;
  • marketinške dejavnosti;
  • poslovno svetovanje;
  • storitve informacijskih dejavnosti;
  • gradbene storitve;
  • dejavnosti trgovine.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Do katere višine so neobdavčene jubilejne nagrade?

Pogoste dejavnosti s.p. – koliko dejavnosti lahko vpišete ob registraciji?

Ali lahko ob registraciji vpišem več dejavnosti? Ali so to lahko različne dejavnosti? To nas podjetniki sprašujete na predavanju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Pojasnimo vam, da ob registraciji s.p. na DATA točki lahko izberete več dejavnosti. To so lahko različne dejavnosti. Vse tiste, za katere boste po ustanovitvi izstavili račun stranki. Dobra novica je, da lahko brezplačno dodajate nove dejavnosti med obstoječe dejavnosti podjetja, še po registraciji podjetja, ko že poslujete.

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.-ju pred registracijo!

Pogoste dejavnosti s.p. in kakšne pogoje je največkrat potrebno izpolniti?

Pisali smo že, da izobrazba ni pogoj za odprtje podjetja. Je pa izobrazba dostikrat pogoj za opravljanje reguliranih, sploh pa obrtnih dejavnosti, ki jih navaja Uredba o določitvi obrtnih dejavnosti in obrti podobnih dejavnosti (Uradni list RS, št. 63/13).

Za pogoste dejavnosti s.p., ki jih registrirate na DATA točki, so izobrazbeni pogoji zatevani pri opravljanju kozmetičnih storitev. Gre za šifro dejavnosti 96.022 Kozmetična in pedikerska dejavnost. V okviru opravljanja te dejavnosti, je obrtna dejavnost nega obraza in telesa, depilacija ter pedikura. Za opravljanje te dejavnosti Uredba zahteva srednjo strokovno izobrazbo ustrezne smeri, za pedikuro pa vsaj nacionalno poklicno kvalifikacijo.

 Preberite tudi – Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Pogoste dejavnosti s.p. in postopek registracije na DATA točki

Na postopek registracije s.p. na DATA točki, se je potrebno naročiti. Na dogovorjeni dan boste na postopek prinesli osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov vašega s.p.. Skupaj z referentom DATA točke bosta pripravila vse potrebne dokumente za vpis s.p. v poslovni register AJPES, za prijavo davčnih podatkov FURS in za prijavo v zavarovanje na ZZZS.

Nikamor vam ne bo treba hoditi urejati birokratskih postopkov. Le počakati boste morali, da vam pošta prinese sklep o vpisu v poslovni register, ki vam ga pošlje AJPES. S tem dokumentom boste nato na banki urejali odprtje TRR računa za vaš s.p.

Se sliši enostavno? Res je. Postopek priprave dokumentov je enostaven, če bodoči podjetnik na registracijo pride oborožen s podatki in dobro informiran. V podjetju Data pa poskrbimo, da bodo tudi naslednji koraki vaše podjetniške poti enostavni. Od našega računovodskega servisa do naših finančnih, pravnih in davčnih svetovalcev, pišite nam na data@data.si in poskrbite, da bo začetek vaše poslovne poti preprost in uspešen!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja