Go to Top

Pogoste dejavnosti s.p. – katere dejavnosti največkrat registrirate?

Pogoste dejavnosti s.p. so največkrat storitvene dejavnosti. Novopečeni podjetniki se za pomoč pri ustanavljanju s.p.-ja velikokrat obrnejo na svetovalce podjetja Data. Katere dejavnosti pa jih izbere večina? Več v nadaljevanju. Ste tudi sami v procesu ustanavljanja podjetja? Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na posvetovanje pri naših podjetniških svetovalcih.

Ustanovitev podjetja

Pogoste dejavnosti s.p. – katere so registrirane največkrat?

Pogoste dejavnost s.p., ki jih na DATA točki registrirate samostojni podjetniki v zadnjem času so:

  • kozmetične dejavnosti;
  • čistilni servis;
  • gostinske dejavnosti;
  • marketinške dejavnosti;
  • poslovno svetovanje;
  • storitve informacijskih dejavnosti;
  • gradbene storitve;
  • dejavnosti trgovine.

Izračun plače

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Pogoste dejavnosti s.p. – koliko dejavnosti lahko vpišete ob registraciji?

Lahko ob registraciji vpišete več dejavnosti? Ali so to lahko različne dejavnosti? To podjetniki sprašujejo na predavanju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Pojasnimo, da ob registraciji s.p. na DATA točki lahko izberete več dejavnosti. To so lahko različne dejavnosti. Vse tiste, za katere boste po ustanovitvi izstavili račun stranki. Brezplačno lahko dodajate nove dejavnosti med obstoječe dejavnosti podjetja, tudi še po registraciji podjetja, ko že pričnete s poslovanjem.

Prispevki za popoldanski s.p. za 2024

Pogoste dejavnosti s.p. – kakšne pogoje je največkrat potrebno izpolniti?

Izobrazba ni pogoj za odprtje podjetja. Je pa izobrazba velikokrat pogoj za opravljanje reguliranih, sploh obrtnih dejavnosti, ki jih navaja Uredba o določitvi obrtnih dejavnosti in obrti podobnih dejavnosti (Uradni list RS, št. 63/13).

Za pogoste dejavnosti s.p., ki jih registrirate na DATA točki, so izobrazbeni pogoji zahtevani pri opravljanju kozmetičnih storitev. Gre za šifro dejavnosti 96.022 Kozmetična in pedikerska dejavnost. V okviru opravljanja te dejavnosti, je obrtna dejavnost nega obraza in telesa, depilacija ter pedikura. Za opravljanje te dejavnosti Uredba zahteva srednjo strokovno izobrazbo ustrezne smeri, za pedikuro pa vsaj nacionalno poklicno kvalifikacijo.

Kilometrina 2024

Pogoste dejavnosti s.p. – postopek registracije na DATA točki

Na postopek registracije s.p. na DATA točki, se je potrebno naročiti. Na dogovorjeni dan se skupaj s potrebnimi dokumenti (osebni dokument, davčno številko in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov vašega s.p.) oglasite na DATA točki. Skupaj s svetovalcem DATA točke bosta pripravila vse potrebne dokumente za vpis s.p. v poslovni register AJPES, za prijavo davčnih podatkov FURS in za prijavo v zavarovanje na ZZZS.

Nikamor vam ne bo treba hoditi in urejati birokratskih postopkov. Le počakati boste morali, da vam pošta prinese sklep o vpisu v poslovni register, ki vam ga pošlje AJPES. S tem dokumentom boste nato na banki urejali odprtje TRR računa za vaš s.p.

Se sliši enostavno? Res je. Postopek priprave dokumentov je enostaven, če bodoči podjetnik na registracijo pride oborožen s podatki in dobro informiran. V podjetju Data pa poskrbimo, da so vsi koraki vaše podjetniške poti enostavni. Za vas poskrbimo celostno – od našega računovodskega servisa do naših finančnih, pravnih in davčnih svetovalcev. Pokličite nas na 01/600 15 30 ali nam pišite na data@data.si in poskrbite, da bo začetek vaše poslovne poti preprost in uspešen!

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja