Go to Top

Podjetnice- tudi one odpirajo podjetja na DATA točki

Podjetnice pogosto registrirajo svoje podjetje prav na točki DATA d.o.o.!

Podjetnice so letos pogosto stranke DATA točke in svoje podjetniške ideje formalno realizirajo kot samostojne podjetnice ali kot družbenice in zastopnice družb z omejeno odgovornostjo. Velikokrat pa  se  kot zaposlene v drugem podjetju, odločijo za registracijo dopolnilne dejavnosti. V tem zadnjem primeru je njihova obrazložitev, zakaj registrirajo popoldanski s.p. ta, da se postopoma podajajo v podjetniške vode. Preverjajo tako svojo idejo na trgu, pridobivajo podjetniška znanja ter prispevajo po korakih nekaj dodatnih evrov v družinski proračun. Mimogrede, kako vam zveni ustanovitev lastnega podjetja? Pri nas lahko ustanovite s.p. ali d.o.o.! Postopek registracije podjetja je hiter, enostaven in brezplačen! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za več informacij!

Informativni izračun plače

Podjetnice postanejo potem, ko pridobijo dovolj strank

Podjetnice s popoldanskim s.p., se za podjetniško pot odločijo po premisleku. Pridobila so nova znanja, veščine, ukvarjajo se z dolgoletnimi hobiji, najdejo rešitev problema, ki bi lahko zanimala širši krog ljudi. Same izdelujejo izdelke, ki v krogu domačih, sorodnikov in prijateljev žanjejo splošno priznanje in od odločitve do realizacije podjetja običajno ni več daleč.

Ko podjetnice zberejo informacije, naredijo načrt, se posvetujejo s podjetniškimi svetovalci glede specifičnih informacij, ki jih potrebujejo za pripravo dokumentov za vpis v poslovni register. Velika večina podjetnic pove, da bodo pustile redno zaposlitev, ko bo trg pokazal dovolj zanimanja za njihov izdelek oziroma storitev in se samozaposlile v svojem podjetju.

Informativni izračun za normirance

računovodsko svetovanje

 PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI  WEBINAR  ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Katere dejavnosti največkrat opravljajo podjetnice?

Na DATA točki opažamo, da se podjetnice največkrat odločajo za registracijo dejavnosti s področja osebnih storitev, poslovnih storitev, in izobraževanja. Pogosto nudijo tudi informacijske storitve, storitve prevajanja, varovanja otrok, organizacije dogodkov in spletne prodaje. Podjetnice ob registraciji podjetja navedejo več dejavnosti. Med njimi so različne dejavnosti, skratka vse tiste s katerimi bodo začele poslovati in zanje strankam izdajati račune.

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

Podjetnice se odločijo za pomoč računovodje pri poslovanju podjetja

Podjetnice, ki registrirajo svoje podjetje na DATA točki se zavedajo, da jim bo pomoč računovodje pri finančnem poslovanju podjetja prišla še kako prav. Poleg redne zaposlitve, domačih opravil in še podjetniške aktivnosti, jim za spremljanje zakonodaje s področja financ in davkov, ne ostane veliko časa. Zato je računovodja njihova desna roka pri poslovanju.

Računovodja je tudi oseba, ki usmerja poslovanje podjetnice, jo seznanja z novostmi glede poslovanja, ji pripravlja dokumentacijo, komunicira s finančno upravo RS (FURS-om) v njenem imenu. Prav tako jo lahko zastopa pred inšpekcijo in ji odvzame skrbi glede pravočasne in pravilne oddaje dokumentacije podjetja.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

 

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja