Go to Top

Podjetje: brezplačne informacije o poslu

Ko ustanovite podjetje, je pomembno predvsem dvoje: zbrati čimveč informacij o poslovanju in čimbolj znižati začetne stroške.

podjetjeNaši izkušeni svetovalci svežim podjetnikom svetujejo, naj podatke za podjetje zbirajo iz različnih virov, a naj bodo pozorni na relevantnost vira. V podjetju Data smo na podlagi dolgoletnih izkušenj s številnimi mladimi podjetniki zbrali informacije in jih oblikovali v koristne seminarje. In kar je za sveže podjetnike najbolj pomembno: izobraževanja so večinoma brezplačna.

Potrebne podatke lahko razvrstimo na tiste, ki jih potrebujete pred ustanovitvijo podjetja, med samo registracijo in po registraciji. Danes pišemo o vsem, kar morate vedeti pred ustanovitvijo.

Zaslužite denar s svojim hobijem

Ko je vaša ideja še v meglenih obrisih, morate dobro presoditi, ali ima potencial, da postane dober posel. O tem govorimo na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Vodi ga Bogdana Rejc, izkušena podjetniška svetovalka. Seminar je namenjen vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti in vsem, ki že imate kakšno zamisel, pa ne veste, kako začeti z njenim uresničevanjem. V dober posel lahko razvijete tudi svoj hobi, s katerim se ukvarjate z veseljem. Kako preveriti idejo, kako začeti, kako uporabiti družabna omrežja – na vsa ta vprašanja vam bomo pomagali najti odgovore.

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Ko ideja o svojem poslu začne dobivati obliko, je čas za udeležbo na prav tako brezplačnem seminarju Prednosti in slabosti samozaposlitve. Predavatelj Jure Filip v podjetju Data vsakodnevno skrbi za najzahtevnejša vprašanja podjetnikov s področja financ, davkov in računovodstva. Doslej je izvedel več kot 250 seminarjev in se na njih srečal z najrazličnejšimi podjetniškimi zagatami. Torej ste lahko prepričani, da boste na seminarju dobili vse potrebne informacije o finančnih in organizacijskih vidikih samozaposlitve. Razkrijemo vam, kako je sestavljena plača, kolikšen delež morate odtegniti državi in koliko ostane vam, kako lahko kljub samozaposlitvi poskrbite za pokojnino in številne druge podrobnosti.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja vam bo pomagalo, da boste razumeli razliko med s.p. in d.o.o. Pojasnili vam bomo, katere so prednosti in slabosti ene in druge organizacijske oblike. Seznanili vas bomo s stroški, ki vas doletijo ob odprtju podjetja in vam razložili, kako ustrezno izbrati ime in poslovni naslov vašega podjetja. Na seminarju boste izvedeli tudi, kako izbrati dejavnosti, ki jih boste izvajali ter kakšni so pogoji za opravljanje nekaterih izmed njih. Pogovorili se bomo o različnih oblikah vodenja računovodstva, o obdavčitvi in nekaterih drugih vidikih poslovanja, ki jih morate poznati, še preden registrirate svoje prvo podjetje. Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja vam bo pomagalo razumeti tudi, kako in kdaj postanete zavezanec za DDV. Predavatelj Rok Gros je odprl vrata v podjetništvo že več kot 900 podjetnikom.

Naše stranke pravijo, da so jim točne informacije prihranile marsikatero napačno poslovno odločitev. Zato zaupajte našim izkušenim svetovalcem. Na naši VEM točki lahko hitro, enostavno in brezplačno ustanovite podjetje. S svetovalcem boste pred dokončno odločitvijo še enkrat predebatirali, ali je za vas bolj smiselno odpreti s. p. ali d.o.o.

Izrednega pomena za lepo prihodnost mladega podjetja je tudi dober računovodja. V računovodskem servisu Data storitve knjigovodstva in računovodstva podpira več kot 40 izkušenih strokovnjakov. Na naše svetovalce se lahko zanesete tudi, ko potrebujete pravni ali davčni nasvet.

Komentarjev (2)

 • MARJAN NAGODE 22. Junija 2018 - 11:46 Odgovori

  Spoštovani. Bil sem že na vašem brezplačnem in plačljivem seminarju in sem bil zadovoljen.
  Zanimam se v prvi fazi za brezplačno svetovanje za preoblikovanje iz s.o. v d.o.o. in seveda če se odločimo za plačljivo pomoč pri izvedbi.
  Lep vikend.
  Nagode Marjan

  • Data, d.o.o. 27. Junija 2018 - 10:20 Odgovori

   Spoštovani g. Nagode, hvala za vaše zanimanje, posredovali smo ga oddelku podjetniških svetovalcev, ki vas bodo kontaktirali. Srečno in lep pozdrav, Data d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja