Go to Top

Za podjetja na področju rabe lesa nove spodbude

Podjetja na področju rabe lesa lahko pridobijo evropska sredstva. Objavljen je namreč nov razpis, ki prinaša 400.000 evrov sredstev za omenjena podjetja. Rok za oddajo vlog je 16. maj 2017.

Kaj je namen javnega razpisa za podjetja na področju rabe lesa?

Namen javnega razpisa je spodbuditi mala in srednje velika podjetja na področju rabe lesa. Želja je, da bi razpis spodbudil uvajanje proizvodov in storitev z višjo dodano vrednostjo ter povezovanje in izmenjavo znanj v gozdno-lesni verigi.
podjetja na področju rabe lesa

Sofinancirala se bodo podjetja na področju rabe lesa oziroma njihovi projekti, ki so usmerjeni k novim in izboljšanim poslovnim ter proizvodnim procesom na področju rabe lesa. Kot pojasnjujejo na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, je cilj razpisa zmanjšanje porabe virov (materiala, vode, energije) z uvajanjem lesenih ostankov in odpadkov ter razvojem zelenih produktov. Spodbujalo se bo torej ukrepe za učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije ter ukrepe za izboljšanje učinkovite rabe virov, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa za podjetja na področju rabe lesa, ki jih prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj, znaša 400.000 evrov. Javni razpis je  žeobjavljen na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Evropska sredstva so pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij v Evropski uniji. Svojo konkurenčnost lahko z njimi okrepite tudi v vašem podjetju. Če niste prepričani, kako napisati dobro prijavo na razpis, vabljeni na naš brezplačen seminar Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kaj potrebujete za prijavo na razpis?

Temelj za prijavo na razpis je poslovni načrt. Veste, kako ga napisati in katere elemente mora vsebovati? Na Dati pripravljamo brezplačne seminarje, na katerih predstavimo ključno vsebino poslovnih načrtov. Lahko pa se udeležite tudi naše delavnice, na kateri boste poslovni načrt ob pomoči strokovnjaka tudi napisali.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja