Go to Top

Plastični izdelki – nekaterih na trgovinskih policah več ne morete kupiti!

Plastični izdelki – med drugim prepoved prodaje vatiranih palčk

Plastični izdelki so umaknjeni s trgovinskih polic. No, vsaj nekateri. Gre za tako imenovane plastične proizvode za enkratno uporabo. Kateri so ti izdelki?

Informativni izračun plače

Plastični izdelki – zakaj ideje ne spremenite v podjetniško pot?

V času, v katerem živimo, so lahko okoljevarstvene ideje tudi priložnost za novo podjetniško pot! Več o tem, katere dejavnosti bodo naslednje leto aktualne smo pisali v tem članku. Imate tudi vi vašo idejo? Če ste odgovorili z da, vam priporočamo, da se udeležite našega brezplačnega webinarja Zasluži s hobijem ali idejo! V kolikor pa bi se želeli z našimi podjetniškimi svetovalci individualno posvetovati, vam omogočamo tudi to! Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pošljite vaše povpraševanje na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Plastični izdelki – zakon potrjen konec novembra

Zakon o prepovedi dajanja nekaterih plastičnih proizvodov za enkratno uporabo na trg je bil potrjen konec novembra. Cilj je predvsem zmanjšati količino odvržene embalaže ter pozitivno vplivati na zdravje ljudi. Plastični izdelki za enkratno uporabo so namreč škodljivi za okolje ter zdravje ljudi. S prepovedjo prodaje plastičnih izdelkov za enkratno uporabo želijo potrošnike spodbuditi k recikliranju, ponovni porabi ter spreminjanju potrošniških navad. Namesto plastičnih izdelkov za enkratno uporabo pa potrošnikom priporočajo uporabo alternativnih proizvodov. Bi mogoče lahko bila vaša naslednja podjetniška ideja povezana z izdelavo alternativnih proizvodov plastičnim izdelkom?

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo pri nas!

Plastični izdelki, ki jih ne bo več možno najti na trgovskih policah

Kateri pa sploh so ti plastični izdelki, ki jih ne moremo več kupiti? Med nje spadajo vatirane palčk, jedilni pripor, krožniki in slamice. Prav tako na trgovinskih policah ne bomo našli več mešalnih palčk za pijače, palčk za pritrditev na balone in podporo balonov, posod za živila iz ekspandiranega poliestra ter plastičnih lončkov. Prepovedana je tudi prodaja proizvodov iz oksorazgradljive plastike.

Ostanite na tekočem! Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja