Go to Top

Plačilna disciplina slovenskih podjetij nad evropskim povprečjem

Analiza plačilne discipline za lansko leto kaže, da je plačilna disciplina slovenskih podjetij nad evropskim povprečjem, sicer pa plačilna disciplina ostaja na približno enaki ravni kot leto poprej. V analizo so bili zajeti podatki o plačilih za več kot pet milijard transakcij več kot 27 milijonov subjektov v 32, večinoma evropskih, državah. V katerih državi pa s plačevanjem računov najbolj zamujajo?

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Katera zakonodaja je vezana na opravljanje vaše dejavnosti? Poznate ves drobni tisk pogodb in aktov, ki jih morate pri svojem poslovanju upoštevati?

Več informacij

Slovenija nad evropskim povprečjem

Plačilna disciplina slovenskih podjetij nad evropskim povprečjemPartner družbe, ki zbira finančne podatke in poslovne informacije, ugotavlja, da je dobra tretjina računov plačana v roku. Nekaj več kot polovica računov pa je plačanih z zamudo do 30 dni, 3,5 odstotka podjetij pa z zamudo nad 90 dni.

Podatki za Slovenijo kažejo, da je dobrih 44 odstotkov računov podjetij plačanih v roku, 2,3 odstotka pa z zamudo, daljšo od 90 dni, kar nas uvršča nad evropsko povprečje.

Plačilna disciplina: zamude nad 90 dni

DRŽAVADELEŽ PLAČIL Z ZAMUDO NAD 90 DNI
Danska0,0 %
Nemčija0,5 %
Madžarska0,6 %
Češka0,7 %
Finska0,9 %
Nizozemska1,2 %
Belgija1,3 %
Romunija1,8 %
Slovenija2,3 %
Francija2,4 %
Velika Britanija2,5 %
Španija2,6 %
Evropsko povprečje3,5 %
Irska3,5 %
Italija4,4 %
Litva8,4 %
Rusija9,1 %
Bolgarija10,3 %
Portugalska11,7 %
Poljska14,8 %
Grčija19,9 %

Prijava na izobraževanje

Plačilna disciplina slovenskih podjetij je nad evropskim povprečjem.

Klikni in deli

Imate pravno vprašanje? Na vse vaše pravne zagate bodo odgovorili naši pravni strokovnjaki. Morda pa vas zanima več informacij glede registracije samostojnega podjetja ali d. o. o.? Tudi referenti VEM točke DATA, ki jih lahko kontaktirate preko telefonske številke 01 600 15 30 ali preko e-mail naslova data@data.si, čakajo na vaš klic.

Vir: Bisonde

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja