Go to Top

Pandemija covida-19 – minila so tri leta od začetka!

Pandemija covida-19 je bila razglašena pred dobrimi tremi leti. Takrat jo je razglasila Svetovna zdravstvena organizacija.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Tri leta od razglasitve pandemije

Enajstega marca 2020 je bila s strani Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) razglašena pandemija covida-19. Od takrat se je po podatkih WHO s koronavirusom potrjeno okužilo okrog 760 milijonov ljudi. Umrlo pa jih je okrog 6,8 milijona. Pandemija covida-19 se nanaša na širjenje nalezljive bolezni, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Prve primere so odkrili decembra 2019 na Kitajskem. Nato pa se je virus hitro razširil po vsem svetu. 30. januarja 2020 je WHO bolezen (covid-19) najprej razglasila za svetovno grožnjo javnem zdravju. Enajstega marca 2020 pa je nato bila razglašena pandemija covida-19.

Jubilejne nagrade – do katere višine so neobdavčene po novem?

podjetniško svetovanje

Registracija d.o.o. – opravite jo na DATA točki!

Pandemija covida-19 v znamenju ukrepov, mask, cepljenja …

Kot že omenjeno je bila pandemija covida-19 razglašena 11. marca 2020. V Sloveniji pa je bila epidemija uradno razglašena dan pozneje. Sprejeti so bili številni ukrepi za zajezitev epidemije. Ti so tako kot drugod po svetu zelo omejili javno življenje v državi. Cepljenje proti covidu-19 se je v Sloveniji začelo konec leta 2020. In sicer 27.12.2020 – takrat so cepivo prioritetno dobili oskrbovanci v domovih starejših občanov ter tamkajšnji zaposleni. Pandemija covida-19 je prinesla tudi obvezno nošenje mask. Ukrepi so sicer skozi čas precej spreminjali ter v javnosti povzročali precej polemik.

Splošna davčna olajšava 2023 je 5000 evrov! Kaj to pomeni za plače?

Pandemija covida-19 še ni končana?

WHO poudarja, da pandemije še ni konec. Bila bi naj v prehodni fazi. Kljub temu pa države o ukrepih odločajo same. Večina držav je v lanskem letu odpravila (veliko) večino ukrepov. »Izginjajo« še zadnji ukrepi v nekaterih državah. To so na primer nošenje mask v nekaterih javnih prostorih (bolnišnice, javni prevoz). Nekatere države pa tudi odpravljajo obvezno izolacijo za okužene. WHO sicer uradno še vedno priporoča desetdnevno izolacijo za okužene.

Ostanite na tekočem – prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja