Go to Top

Otroške olajšave in dodatni očetovski dopust

Otroške olajšave in dodatni očetovski dopust, to je šlo pretekli teden najbolj za med. Kako tudi ne, saj je tema vedno aktualne narave, roki se bližajo, novo leto pa tudi. Ste vedeli, da nova ureditev očetovskega dopusta prinaša spremembo, in sicer takšno, da se bo skrajšal neplačani del v korist plačanih dni dopusta?

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Hobi ali ideja, to je zdaj vprašanje. Podjetništvo - to ni več vprašanje!

Več informacij

branostOlajšava za otroke za leto 2016 se staršem prizna za vsakega vzdrževanega otroka do dopolnjene polnoletnosti, to je do 18. leta starosti. Olajšave pa ne veljajo za tiste samostojne podjetnike, ki poslujejo na podlagi normiranih odhodkov. Preberite, kakšne so stopnje olajšav ter komu se uveljavljanje le-te najbolj izplača v Dohodnina – olajšava za otroke za leto 2016.

Izračun dohodnine 2016 – olajšava za otroke

Prijava na brezplačno izobraževanje Zasluži denar s hobijem ali idejo

Otroške olajšave in dodatni očetovski dopust, to je šlo pretekli teden najbolj za med.

Klikni in deli

Pridno pa ste si izračunavali tudi vašo dohodnino preko Datinega kalkulatorja.  Dohodnina je davek od dohodkov fizičnih oseb. Obdavčeni so vsi dohodki, razen dediščine, dobitkov od iger na srečo in podobno ter tisti, ki so oproščeni plačila dohodnine (to so npr. otroški dodatek, dodatek za veliko družino, določene pomoči in subvencije …). Dohodnino si lahko izračunate spodaj, več o tem pa si lahko preberete v prispevku Izračunajte si dohodnino!

Izračun dohodnine 2016

Prijava na brezplačno izobraževanje Zasluži denar s hobijem ali idejo

Vlada RS je napovedala, da bo v letih 2016 in 2017 z novelo Zakona za uravnoteženje javnih financ spremenila mejo med drugim in tretjim dohodninskim razredom. Dvignila jo bo iz 18.960,28 evra na 20.400 evrov, sprememba pa bo vplivala predvsem na t. i. srednji razred. Več si lahko preberete v Izračun dohodnine: Koliko denarja vam bo v letih 2016 in 2017 podarila vlada?

Izračun dohodnine 2016

Prijava na brezplačno izobraževanje Zasluži denar s hobijem ali idejo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja