Go to Top

Odpravljene omejitve za opravljanje poklica trgovca in poslovodje

Odpravljene omejitve za opravljanje poklica trgovca in poslovodjeMinistrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v začetku leta v vladno proceduro vložilo dolgo pričakovani predlog sprememb Zakona o trgovini. S predlogom novele so nameravali odpraviti izobrazbene pogoje za opravljanje del prodajalca in trgovskega poslovodje. Več o tem smo že pisali tukaj.

Spremembe in dopolnitve Zakona o trgovini

Zakon o trgovini deregulira izobrazbene pogoje za opravljanje poklicev trgovskega poslovodje in prodajalca, za katera je predpisana minimalna stopnja izobrazbe splošne smeri. Prodajalec je moral do sedaj  imeti končano najmanj srednjo poklicno izobrazbo, trgovski poslovodja pa najmanj srednjo strokovno izobrazbo.

Vlada RS je v četrtek, 2. aprila, določila besedilo Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah  Zakona o trgovini in ga bo poslala v obravnavo Državnemu zboru RS.   Predlog zakona je v skladu z akcijskim programom Vlade RS za odpravo administrativnih ovir in zmanjšanjem zakonodajnih bremen in je del aktivnosti povezanih z ukrepi Vlade RS za poenostavitev obstoječih pravil in pogojev za vstop na trg.

Kakšne spremembe bo prinesla sprememba Zakona o trgovini?

Deregulacija v trgovini bo imela pozitiven vpliv na večjo fleksibilnost pri iskanju dela in zaposlovanja ter lažji dostop v panogo, kar povečuje možnosti samozaposlitve in socialnega podjetništva.

Preberite tudi:

V kolikor razmišljate o odprtju trgovine se lahko posvetujete z našimi strokovnjaki za podjetniško svetovanje.

Pošljite nam povpraševanje

Pred odprtjem podjetja, pa vam priporočamo obisk našega brezplačnega seminarja Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, kjer vam bo naša podjetna svetovalka pomagala poiskati odgovore na vaša vprašanja.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja