Go to Top

Odpiram s.p. – kdo mi lahko pomaga pri postopku registracije?

Odpiram s.p. in me zanima ali lahko postopek registracije opravim tudi pri vas? Je res, da v okviru DATA točke lahko uredim vse na enem mestu? To nas je spraševal bodoči samostojni podjetnik preko telefona.

Res je, smo mu zatrdili referenti podjetja Data. Predlagali smo mu termin obiska na naši DATA točki ter ga opremili z vsemi navodili glede dokumentov in postopka ustanovitve s.p. Pokličite nas tudi na telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščete našo spletno stran in rezervirajte termin registracije.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Odpiram s.p. – kaj potrebujem s seboj na postopek registracije?

Na postopek registracije mora bodoči podjetnik prinesti:

  • osebni dokument;
  • svojo davčno številko;
  • po potrebi še overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov, če bo naslov njegovega s.p. na lokaciji katere sam ni lastnik ali vsaj solastnik.

Vse ostale dokumente za vpis s.p. v register podjetij AJPES, za vpis davčnih podatkov na FURS in za prijavo v zavarovanje (M1), bosta uredila skupaj z referentom DATA točke. Postopek ne bo trajal več kot pol ure.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanje

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Odpiram s.p. – kako hitro bom lahko začel s poslovanjem?

S.p. je najhitreje odprt v roku 3 dni od dneva opravljanja postopka na DATA točki. Ko podjetnik opravlja postopek registracije s.p. in sedi nasproti referenta DATA točke, je prvi moženi datum za vpis v register podjetij katerikoli dan 30 dni v naprej. Če se podjetnik odloči za čimprejšnji vpis v register podjetij, bo sklep o vpisu dobil v nekaj dneh po pošti. V registru podjetij e-Pirs pa bodo podatki njegovega s.p. vidni na isti dan, kot je na registraciji določil datum ustanovitve svojega s.p.. Po vpisu v register podjetij, podjetnik na banki uredi odprtje TRR računa za namene poslovanja s.p..

Koliko regresa vas čaka v 2023?

Odpiram s.p. in vsi mi govorijo, da potrebujem računovodjo za začetek poslovanja

Novopečenemu podjetniku tudi svetovalci podjetja DATA predlagamo, da mu vsaj prvo leto pri poslovanju podjetja pomaga izkušena računovodska ekipa. Sam podjetnik je zaposlen s pridobivanjem posla, sestanki, naročanjem blaga, organiziranjem dela,… šele zvečer se mu uspe usesti za računalnik in se posvetiti dokumentaciji podjetja.

Hitro se zgodi napaka, podjetnik pozabi na plačilo obveznih dajatev, zamudi obvestilo FURSA in kazni so tu. Poleg urejanja dokumentacije računovodja s svojim znanjem usmerja podjetnika, odgovarja na njegova vprašanja, mu tolmači zakonodajo… V okviru podjetja DATA povprašajte za ponudbo za vodenje poslovnih knjig za samostojne podjetnike.

Za termin registracije s.p. ali d.o.o. pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.siImamo že 32 let izkušenj z ustanavljanjem podjetij – prepričani smo, da bomo znali pomagati tudi vam!

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!