Go to Top

Oddaja vlog na CSD mora biti pravočasna

Na Ministrstvu za delo ob začetku novega šolskega leta opozarjajo dijake in študente na oddajo vlog za različne štipendije. Prav tako mora biti tudi oddaja vlog za subvencijo vrtca na Center za socialno delo (CSD) pravočasna. Še v avgustu jih morajo vložiti starši, katerih otroci gredo v vrtec prvič.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Bi radi sami upravljali s svojim časom in denarjem? Potem razmislite o samozaposlitvi.

Več informacij

Oddaja vlog za znižano plačilo vrtca

oddaja vlogVlogo za znižano plačilo vrtca morajo v avgustu vložiti starši, katerih otroci gredo septembra prvič v vrtec. Prav tako morajo vlogo vložiti starši otrok, ki jim subvencija poteče ta mesec. Konec avgusta poteče pravica približno tretjini upravičencev, vsi ostali pa imajo pravico priznajo še naprej, so povedali na ministrstvu. Dodali so še, da veljavnost pravice do znižanega plačila vrtca lahko preverite tudi s pomočjo spletne aplikacije za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev.

Oddaja vlog za državne štipendije

Na ministrstvu opozarjajo tudi na oddajo vlog za državne in druge štipendije. Oddaja vlog za državne štipendije je sicer možna kadarkoli med letom. A to pomeni, da dijak ali študent štipendije ne bo prejemal od začetka šolskega oziroma študijskega leta.

Če dijak ali študent izpolnjuje pogoje, mu namreč štipendija pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.

Na ministrstvu zato priporočajo, naj bo oddaja vlog za štipendije dijakov opravljena v avgustu. Tako bodo do državne štipendije upravičeni s 1. septembrom. Študenti pa naj vloge na CSD oddajo v septembru.

Prijava na izobraževanje

Štipendije za deficitarne poklice in Zoisove štipendije

Oddaja vlog za štipendije za deficitarne poklice in Zoisove štipendije poteka na Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu Republike Slovenije. Za štipendijo za deficitarne poklice lahko zaprosite še do 20. septembra.

Pozorni pa morajo biti tudi Zoisovi štipendisti. Oddaja vlog za dodelitev in za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij po starem Zakonu o štipendiranju (Zštip) je za dijake 6. 9. 2017 in za študente 6. 10. 2017. Upravičenci, ki pa so Zoisovo štipendijo pridobili na podlagi novega Zakona o štipendiranju (Zštip-1), torej po 1.1. 2014, morajo vlogo oddati najkasneje 31. 8. 2017 (dijaki) oziroma 30. 9. 2017 (študenti).

Prijava na izobraževanje

Vas zanima, kakšne so prednosti in slabosti samozaposlitve, ali pa, kako lahko s svojim hobijem dodatno zaslužite? Ne spreglejte ponudbe brezplačnih izobraževanj, ki jih nudimo v podjetju Data.

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja