Go to Top

Obvladate ličenje? Postanite vizažist!

Okolico okoli sebe dojemamo z vsemi čuti, najbolj pa z očmi – zato danes predstavljamo, kaj dela vizažist. Morda se vam ob tem utrne ideja, da bi tik pred vikendom in dneh, ko je naša koža bolj izpostavljena soncu, še pravočasno poskrbeli za svojo kožo, morda pa drugi v tem najdete idejo za svojo poslovno priložnost. 

Kdo hoče brezplačni nasvet pred registracijo podjetja?

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Vizažist, maser ali vzgojitelj? Danes lahko kot s. p. opravljate različne dejavnosti. Izberite svojo, potem pa pridite na DATO, kjer vam brezplačno registriramo podjetje.

Več informacij

Vizažist je specialist za lepotno nego obraza, znal pa po poskrbeti tudi za vašo pričesko. Vizažist lahko pripravlja maske za gledališke in televizijske produkcije, fotografska snemanja, reklamne oglase, revije, časopise, filme, poroke, modne revije, lepotna tekmovanja in ostale posebne priložnosti. Dokaj pogosto vizažist deluje tudi kot predstavnik kozmetičnega podjetja v kozmetičnih salonih, lahko pa opravlja tudi različice poslikave telesa oziroma t. i. »bodypaintinga«. Če nosilec dejavnosti izvaja tudi frizerske storitve proti plačilu, mora izpolnjevati pogoje in imeti registrirano »frizersko dejavnost« (SKD 96.021).

Več o brezplačni registraciji podjetja

Dejavnost vizažista v Standarni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) sodi med dejavnost »kozmetična in pedikerska dejavnost« (SKD 96.022), saj obsega manikiranje, ličenje in nego obraza. Dejavnost lahko brezplačno, hitro in zastonj registrirate na VEM točki DATA!

Dejavnost vizažista je regulirana in zahteva primerno izobrazbo ali nacionalno poklicno kvalifikacijo.

Registracija podjetja

Vizažist in Nacionalna poklicna kvalifikacija

Obvladate ličenje? Postanite vizažist!Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK) se pridobi na posameznih organizacijah, ki so pooblaščeni izvajalci postopkov preverjanj in potrjevanj za pridobitev specifičnih kvalifikacij. Seznam izvajalcev si lahko poiščete na tukaj, na povezavi pa najdete tudi opisni katalog programov NPK za posamezen poklic. Kot del priprav in izobraževanj za pridobitev NPK se posameznik izuči na področju higiene, osnov anatomije in fiziologije kože, materialov, pridobi pa tudi osnovno znanje trženja storitev ter praktičnih razlik uporabe.

Več o brezplačni registraciji podjetja

S certificirano nacionalno poklicno kvalifikacijo se pridobi poklicna kvalifikacija, ne pa tudi formalna stopnja izobrazbe.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Dejavnost vizažista se lahko opravlja na obrtni način. V tem primeru je potrebno pridobiti obrtno dovoljenje in se vpisati v obrtni register pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Pri tem pa je potrebno izpolnjevati pogoje ustrezne poklicne usposobljenosti.

Kot vizažist se lahko tudi samozaposlite! Na DATI to uredimo hitro, enostavno in zastonj!

Klikni in deli

Minimalni sanitarni zdravstveni pogoji

Za dejavnosti, kot so ličenje, manikura, nameščanje umetnih nohtov, depilacija ipd., so nosilci teh dejavnosti dolžni pri načrtovanju in opravljanju dolžni zagotavljati minimalno sanitarno-zdravstvene pogoje ter uporabo zdravju in okolju neškodljivih tehnologij. Vse pogoje določa Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti.

Več o brezplačni registraciji podjetja

DATA d.o.o

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja