Go to Top

Obrtno dovoljenje brez izobrazbe v Sloveniji – kaj je mogoče in kaj ne?

Obrtno dovoljenje brez izobrazbe – je to sploh možno pridobiti? Na DATA točki vsakodnevno srečujemo podjetnike, ki so zmedeni glede tega, ali sploh lahko postanejo podjetniki brez formalne izobrazbe na področju, na katerem želijo odpreti podjetje. Pomembno pa je razumeti, da pridobitev obrtnega dovoljenja in odpiranje podjetja nista direktno povezani stvari. V Sloveniji lahko odprete podjetje brez kakršnekoli izobrazbe. Vendar ne morete pa pridobiti obrtnega dovoljenje brez izobrazbe. V tem članku bomo pojasnili, kakšne so vaše možnosti. Če bi radi še danes ustanovili podjetje, za katerega potrebujete obrtno dovoljenje, nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in pomagali vam bomo.

Ustanovite podjetje še danes!

Kdaj je izobrazba ključna za obrtne dejavnosti?

Izobrazba je ključnega pomena za tiste dejavnosti, ki so v SKD (Standardna klasifikacija dejavnosti) opredeljene kot regulirane dejavnosti (kot so turizem, zavarovalništvo, nepremičnine …) in obrtne dejavnosti (kot so frizerske, kozmetične, gradbene …). Za nekatere obrtne dejavnosti je potrebna specifična izobrazba, da se zagotovi kakovost in varnost storitev. Na primer, za dejavnosti, kot so strojna popravila ali popravila vozil, je potrebna najmanj srednja poklicna izobrazba. Kljub temu obstajajo možnosti, da pridobite obrtno dovoljenje brez izobrazbe.

Izračunajte si plačo!

Kako podjetnik pridobi obrtno dovoljenje brez izobrazbe?

Eden izmed načinov kako lahko bodoči podjetnik, ki nima ustrezne izobrazbe, pridobi obrtno dovoljenje, je, da zaposli osebo, ki ima potrebno izobrazbo za določeno obrtno dejavnost. Na primer, če želite odpreti wellness center, lahko zaposlite kvalificiranega fizioterapevta, kozmetičarko, frizerja itn. Kot lastik podjetnik sicer ne smete izvajati nege, vendar lahko upravljate takšno podjetje. In seveda lahko opravljate vse preostale dejavnosti znotraj podjetja, kot so organizacija dela, pridobivanje strank in upravljanje podjetja.

Kilometrina 2023

Ustanovite podjetje

Dnevnice 2023

Ni izobrazbe, ni problema

Obrtno dovoljenje – brez izobrazbe ga kot podjetnik torej ne morete pridobiti. Ljudje ne moremo opravljati dejavnosti, za katero nismo verificirano usposobljeni. To pa še ne pomeni, da imate kot podjetnik zvezane roke. Kljub temu, da nimate formalne izobrazbe, lahko ustanovite podjetje na želenem področju, če boste za to zaposlili ustrezne strokovnjake.

Torej, vi zase ne morete pridobiti obrtnega dovoljenja brez izobrazbe. Vendar vaše podjetje lahko pridobi obrtno dovoljenje za vaše zaposlene. In tako lahko registrirate vaše podjetje za opravljanje dejavnosti, za katero sami nimate ustrezne izobrazbe.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kakšen je postopek registracije podjetja in koliko stane? Ali naj registriram s.p. ali d.o.o.? Koliko dejavnosti lahko registriram in katere? Udeležite se brezplačnega seminarja!

Več informacij

Podjetniki so tako motivirani za sodelovanje s strokovnjaki na področju, da zagotovijo uspešno in odgovorno poslovanje ter kakovostno in varno storitev.

Ustanovite podjetje hitro in brezplačno!

Podjetje DATA vam stoji ob strani ob odpiranju vašega podjetja, ne glede na kompleksnost vašega posla. Z združevanjem strokovnega znanja, praktičnih nasvetov in podpore bomo skupaj zagotovili, da bo vaša podjetniška pot trdna, zanesljiva in usmerjena v svetlo prihodnost. Za vsa vprašanja nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si. Naši pravni in davčni svetovalci so vam vedno na voljo.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Sledite nam tudi na Facebooku ali LinkedInu in ostanite na tekočem z najnovejšimi podjetniškimi informacijami.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja