Go to Top

Novost za delodajalce, ki želite preizkusiti brezposelne na konkretnem delovnem mestu

V delovni preizkus lahko odslej delodajalci vključijo brezposelne, prijavljene pri ZRSZ, in sicer ne glede na njihovo starost in trajanje brezposelnosti. Rok za oddajo ponudbe za delovni preizkus na javno povabilo do porabe sredstev se izteče 31. julija.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Zakaj je dobro, da postanete podjetnik?

Več informacij

“Sredstva javnega povabila so še vedno na voljo, zato lahko delodajalci, ki želijo preizkusiti brezposelne na konkretnem delovnem mestu, predložijo ponudbo na območno službo, kjer imajo svoj sedež. Sodelujejo lahko delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje javnega povabila,” pišejo na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ).

Prijava na brezplačno izobraževanje

Ciljna skupina za Delovni preizkus se je tako razširila; doslej so se programa lahko udeležili brezposelni, ki so dopolnili vsaj 30 let in so bili najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih.

brezposelnePo zaključku delovnega preizkusa imate možnost redne zaposlitve

Med delovnim preizkusom brezposelni preizkusijo svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu ter si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti. Delodajalci pa lahko brezposelne spoznajo in preizkusijo v delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Doslej se je po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo več kot 70 odstotkov udeležencev programa.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Povrnjeni stroški delodajalcu: 206 evra na osebo

Za izveden delovni preizkus delodajalcem na ZRSZ povrnejo ocenjeno vrednost stroškov v višini 206 evrov za udeleženca, delodajalci iz javnega sektorja pa so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov, še pišejo.

Udeleženci delovnega preizkusa pa prejmejo dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost, ki se jim izplačata na podlagi dejanske udeležbe.

Potrebujete kadrovsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Delovni preizkus traja od najmanj 100 ur do največ 1 meseca. Poteka brez delovnega razmerja, pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja