Go to Top

Novo sofinanciranje začetnih investicij v Pomurju

Za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest je v sklopu razvojne podpore Pomurski regiji za obdobje od 2010 do 2017 Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo danes objavilo še 8. javni razpis.

izobraževanje

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Pravočasno se pripravite na pridobivanje nepovratnih sredstev! Ob objavi javnega razpisa je običajno prepozno, da pričnete razmišljati, kakšen projekt bi lahko prijavili in kako ...

Več informacij

Za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest je v sklopu razvojne podpore Pomurski regiji za obdobje od 2010 do 2017 Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo danes objavilo še 8. javni razpis.

Razdeliti želijo skupaj šest milijonov evrov – polovico v letošnjem letu in polovico prihodnje leto, prijave pa bodo sprejemali le do 9. aprila 2016 do 12. ure.

Sofinanciranje začetnih investicij – od osnovnih sredstev do gradenj

Podjetniki se lahko potegujejo za sofinanciranje začetnih investicij v osnovna sredstva pri postavitvi novega proizvodnega obrata, širitvi obstoječega obrata ali začetka nove dejavnosti, ki pomeni temeljito spremembo proizvoda ali proizvodnega procesa v obstoječem obratu, ključno pa je ustvarjanje novih delovnih mest. Gre lahko tako za nakup strojev in opreme, za nakup nematerialnih naložb (»know how«, pravic, licenc) kot za vlaganja v objekte ali zemljišča, namenjena proizvodnji. Prijavitelji se morajo prijaviti na posamezen sklop javnega razpisa – razpisna dokumentacija je na voljo tukaj.

sofinanciranje začetnih investicij

Koliko denarja lahko dobijo, je odvisno od višine investicije – za sklop A morajo celotni stroki investicije znašati najmanj 27.111 evrov in največ 135.556 tisoč evrov, za sklop B pa več kot 135.556 evrov (vključno z davki). Višina sofinanciranja v nobenem primeru ne sme preseči 45 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov za mikro in mala podjetja, 35 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov za srednja podjetja in 25 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov za velika podjetja.

Potrebujete finančno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Hkrati mora investicija, kot pojasnjujejo v razlagi na ministrstvu, ustrezati definiciji projekta, kar pomeni, da mora biti denar namenjen investiranju v nedeljivo aktivnost, ki ima točno določen namen in cilje ter določeno trajanje z datumom začetka in konca.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja