Go to Top

Nakup? Preverite najpogostejše nakupe leta 2020!

Nakupi in nakupovalne navade so se v času korone izjemno spremenile. Prešli smo iz obiskovanja trgovin na spletno nakupovanje. Ali veste, kaj je najpogostejši nakup v času korone?

Informativni izračun plače

V podjetju Data d. o. o. izvajamo brezplačni spletni webinar, ki vas popelje v svet podjetništva. Webinar je namenjen vsem tistim, ki ste kadarkoli imeli idejo, zamisel ali preblisk, za katerega ste mislili, da bi lahko postal dobra podjetniška praksa. Ste še vedno v dvomih? Prijavite se naš brezplačni spletni webinar »Kako zaslužiti s hobijem?«

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Nakup čistil, zabavne tehnike in 62 let »starih« igrač…

Čas korone je spremenil navade potrošnikov, kar je pričakovano v kateremkoli času krize. V ZDA so strokovnjaki izvedli raziskavo, da bi ugotovili katera potrošnja v času krize ne pojenja. Nakup potrošnikov v času karantene je po poročanju analitikov ohranil fokus na izdelkih higiene in čistil, igrač za potešitev potreb po zabavi otrok ter izdelkov s katerimi so izboljšali svoja bivališča.

BRUTO NETO PLAČA

Raziskava: nakup v ZDA?

Nakup izdelkov za izboljšavo svojih domov je spadal v kategorijo večjih potrošnikih dobrin. Kupci so kupovali tudi robotske sesalnike, belo tehniko in opremo za rekreacijo. V tretjem četrtletju je bil pogost tudi nakup materiala za urejanje domače pisarne, zabavnih igric in spletnih paketov s pretočno vsebino.

Skoraj pol milijarde vreden prodajni segment v tretjem četrtletju pa so predstavljale Barbie punčke. Ker je bil nakup teh tako velik, so zaznali kar 29-odstotno rast prodaje. To je predstavljalo skoraj največjo prodajo v kateremkoli četrtletju od leta 2003 – in to navkljub temu, da naj bi bila blagovna znamka stara skoraj 62 let.

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Pri Američanih je bil pogost tudi nakup avtokampov. Določeni proizvajalci so za svoje izdelke zabeležili tudi 40-odstotno rast povpraševanja. V ZDA so poleg tega zabeležili tudi rast prodaje med ponudniki rabljenih vozil. Nakupi avtomobilov so se povečali, ker naj bi potrošniki sebi in svojim ljubljenim želeli omogočiti čim večjo varnost – tudi med transportom na delo. Na ta način naj bi se namreč lažje izogibali uporabi javnih transportnih sredstev.

Močno povpraševanje so beležili tudi proizvajalci čistil, detergentov in mil. Poleg produktov, s katerimi bi dezinficirali in omejili možnost okužbe s koronavirusom, so analitiki ugotovili, da potrošniki v teh časih skušajo tudi urediti svoje domove.

Pravni nasvet

Med pandemijo so svoje mesto za nakup našle tudi luksuzne dobrine. Razkošne znamke so še vedno uspele prepričati kupce k številnim nakupom.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja