Go to Top

Na Obrežju zasegli cigarete švicarskega avta, ki je vozil iz smeri Hrvaške, vozil pa je Srb

Finančni inšpektorji so v torek zasegli cigarete, zoper voznika pa so uvedli postopek o prekršku. Koliko cigaret so zasegli Srbu, ki se je v smeri iz Hrvaške vozil v avtomobilu švicarske registracije, uslužbenci pa so ga ustavili pri Obrežju? Kaj postopek o prekršku sploh pomeni?

izobraževanje

Potni nalogi

Kaj se zgodi, ko vas ustavijo na službeni poti? Kako se obračunajo stroški ter katere lahko uveljavljate? Znate pravilno izpolniti potni nalog?

Več informacij

Zasegli cigarete za dobrih 4.500 evrov

Na avtocesti A2 so uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Novo mesto v kraju Obrežje ustavil osebno vozilo švicarskih registrskih oznak, ki je prihajalo iz smeri Hrvaške, vozil pa ga je državljan Srbije. Pri pregledu vozila, pri katerem je sodeloval tudi vodnik s službenim psom za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov, so odkrili, da se v posebej prirejenih in skritih prostorih nahaja 1.590 škatlic oziroma 31.800 kosov skritih cigaret s srbskimi tobačnimi znamkicami. Prikrajšane uvozne dajatve za skrito blago znašajo 4.552 evrov, so zapisali na Finančni upravi RS (Furs).

Prijava na seminar: Potni nalogi

zasegli cigareteUvozna dajatev
Uvozna dajatev je davek, ki se plačuje za uvoženo blago. Sicer pa za obračunavanje in plačevanje davka na dodano vrednost (DDV) pri uvozu blaga od julija velja novost. DDV pri uvozu ne plačuje več kot uvozna dajatev, ampak preko DDV obračuna, kar bo za davčne zavezance – uvoznike pomenilo administrativno poenostavitev. Več si lahko preberete v Davek na dodano vrednost ne bo več uvozna dajatev.

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Postopek o prekršku

Postopek o prekršku se uvede na pismen predlog organov za notranje zadeve, ta pa se poda sodniku za prekrške. Ko so podani pogoji za začetek postopka, se ta začne po uradni dolžnosti, postopek pa se konča z izdajo odločbe o prekršku.

Sodnik za prekrške ugotoviti vsa dejstva, preiskati okoliščine, ki bremenijo obtoženca, pa tudi tiste, ki so mu v korist. Zoper odločbo, ko je ta izdana, se obdolženec sicer lahko pritoži. Pritožbo v korist obdolženega lahko vložijo obdolženec sam, njegov zagovornik, zakonec ali izvenzakonski partner, posvojitelj, brat, sestra, rejnik.

Preverite, kje so zasegli cigarete vozniku avtomobila švicarskih oznak, ki ga je na poti iz Hrvaške ustavila finančna inšpekcija!

Klikni in deli

Več: Zakon o prekrških (ZP-1)

Morda vas zanima tudi:

Prijava na seminar: Potni nalogi

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja