Go to Top

Mreženje – ključ do poslovnega uspeha

Mreženje je odličen način za širjenje kroga poznanstev. Z njim lahko razvijate vaše podjetje in iščete nove poslovne priložnosti. Kako poteka mreženje? Več v nadaljevanju članka. Si tudi vi želite ustanoviti podjetje? To lahko storite na Dati. Pokličite nas na 01/600-1530 , pošljite e-mail na data@data.si ali obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Izračun plače

Kaj je mreženje?

Bistvo mreženja je nabiranje poslovnih stikov, ki vam lahko pomagajo na vaši podjetniški poti. Skozi mreženje tako lahko pridobivate nove stranke, investitorje ali poslovne partnerje. V digitalnem svetu se je lažje povezati na družbenih omrežjih, mreženje v živo pa ostaja nepogrešljiv del uspešnega podjetništva. Mrežite se lahko tudi na naših seminarjih, namenjenih podjetnikom pred, med in po ustanovitvi podjetja.

Ustanovitev podjetja

Kako pričeti z mreženjem?

Najprej si je potrebno postaviti cilj mreženja. Želite pridobiti nove stranke, poslovne partnerje, investitorje? Si morda želite kakšen nasvet od bolj izkušenega kolega? Ko ugotovite, kaj želite od novega stika pridobiti, je čas za mreženje. Mrežite se lahko na dogodkih, prav tako pa so poslovnemu mreženju namenjena omrežja kot je LinkedIn.

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Ustanovitev podjetja

Dnevnice 2024

Mreženje za vzpostavljanje poslovnih stikov

Mrežimo se lahko skorajda kjerkoli, vendar obstajajo tudi dogodki, ki so namenjeni prav temu. To so različna srečanja in konference, kjer se zberejo strokovnjaki iz določene panoge. Na takih dogodkih mreženje lahko poteka organizirano – npr. v obliki »hitrih zmenkov«, ali pa neorganizirano, v času med organiziranimi sklopi dogajanja. Ne glede na to, kako je mreženje organizirano, si na takih dogodkih zadajte, da spoznate vsaj eno novo osebo, katere poznanstvo bo doprineslo k vaši podjetniški poti.

Kilometrina 2024

Mreženje tudi za izmenjavo znanj in izkušenj

Ne gre le za spoznavanje novih ljudi, strank in investitorjev. Dobro morate poznati tudi svojo konkurenco – mreženje s tekmeci je lahko zelo koristno. Ko najdete ljudi s podobnimi interesi, lahko spregovorite o trendih v vaši panogi in med sabo delite svoje izkušnje. Skozi pogovore o izkušnjah in napakah se v prihodnosti lahko izognete težavam, ki so jih vaši novi znanci že storili.

Prispevki za s.p. za 2024

Mreženje je le začetek

Ko pridobimo novo poznanstvo ali stik, naša pot še ni končana. Najpomembnejši del mreženja je to, kar pride kasneje. Odnose, ki jih stkemo na dogodkih, konferencah ali družbenih omrežjih, je treba negovati. Mreženje je treba spraviti na višji nivo, to pa storite tako, da vprašate ali pošljete povratno informacijo, stikom pomagate, kadar lahko, jih vprašate za mnenje, povabite na kavo, itd. Sodelovanje in vzajemna podpora sta ključnega pomena za ohranjanje dobrih poslovnih odnosov.

Potrebujte pomoč pri ustanovitvi s.p. ali d.o.o.? Že imate podjetje in potrebujete pravni ali davčni nasvet? Vse to in še več lahko dobite pri nas na Dati. Pokličete nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si. Ste že odločeni, da boste ustanovili podjetje? Rezervirajte termin za registracijo.

Prijavite se na e-novice!

Oznake

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja