Go to Top

Menjava računovodstva: kaj morate o tem vedeti

Menjava računovodstva, kaj morate o tem vedeti?  Če z izbiro vašega računovodskega servisa niste zadovoljni, ste morda že razmišljali o tem, kako poteka menjava računovodstva. Kakšni so postopki in koliko stanejo?

izobraževanje

S. p. lahko vodite tudi svoje knjigovodstvo. Pa veste, kako?

Več informacij

V prvi vrsti vam svetujemo, da že v začetku vodenja svojega podjetja izberete profesionalnega računovodjo in preverjen računovodski servis, ki ima na trgu dober sloves in veliko referenc.

Prijava na delavnico

Menjava računovodstvaMenjava računovodstva: kako to gre?

Svoj računovodski servis lahko zamenjate kadarkoli želite, kljub temu je menjava računovodstva najbolj priporočljiva ob prehodu na novo poslovno leto. Preden se lotite kakršne koli menjave, pa skrbno preberite pogodbo, ki ste jo podpisali s trenutnim računovodjem, preverite pa tudi opcije odpovednega roka. Odpovedni roki naj bi sicer v povprečju trajali tri mesece.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Odločitvi za novi računovodski servis sledi primopredaja dokumentov. Dokumenti, ki se nahajajo v servisu, vaša last oziroma last vašega podjetja, zato morate od starega računovodskega servisa prejeti celotno dokumentacijo. Primopredaja mora vključevati tudi zapisnik, v katerem opišete terminski načrt, kontrolnik in dogovor o arhiviranju dokumentacije.

Prijava na delavnico

Če z izbiro vašega računovodskega servisa niste zadovoljni, ste morda že razmišljali o tem, kako poteka menjava računovodstva.

Klikni in deli

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri računovodskega servisa?

  • Katere storitve potrebujete? Priprava finančnih poročil, stanja bilance, fakturiranje, plačilne storitve, splošno knjigovodstvo, svetovanje glede prihrankov, itd. Lažje bo, če izberete servis, ki zajema vse, kar potrebujete.
  • Kolikšni so stroški računovodstva?  Nekateri servisi vam lahko zaračunajo svoje storitve glede na čas ( plačilo na uro), ki ga porabijo za vodenje vaših financ, večina servisov pa nudi tudi mesečno vodenje vaših financ.
  • S kom boste sodelovali? Pri izbiri za računovodski servis vam bodo zagotovo pomagale informacije o tem, če je izbrani servis član Zbornice računovodskih servisov, če ima sklenjeno zavarovanje poklicne odgovornosti (v tem primeru dobite povrnjen denar, če bo računovodja storil strokovno napako), kakšne so reference vaše računovodje, koliko časa je že v poslu ter kakšen je profil njegovih strank.

Prijava na delavnico

Izberite kvaliteten računovodski servis, s katerim bodo skrbi odveč. Račune prepustite nam, vi pa se posvetite svoji dejavnosti!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Preberite tudi:

Si želite svoje računovodstvo voditi sami ali bi ta čas raje izkoristili za razvoj podjetja, vodenje računov pa prepustili strokovnjakom? Za računovodske storitve smo vam na voljo na 01 600 1530 ali po elektronski pošti na data@data.si.

Prijava na delavnico

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja