Go to Top

Mednarodna prodaja: Kako pridobiti in obdržati stranke?

10. Dnevi podjetništva, ki jih tudi letos organizira podjetje Data v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana, se hitro bližajo. Podjetniki in bodoči podjetniki, ste že pregledali pester program, ki smo ga pripravili? Med drugim bomo govorili o spremembah na trgu dela, davčnih novostih, ženskem podjetništvu … dobrodošli pa ste tudi vsi tisti, ki vas zanima mednarodna prodaja.

10. Dnevi podjetništva 2017

Mednarodna prodaja: Kako jo vzpostaviti?

Mednarodna prodaja bo ena izmed tem na 10. Dnevih podjetništva. Skupaj s strokovnjakom, ki se s prodajo ukvarja v praksi, se bomo vprašali, kako vzpostaviti mednarodno prodajo iz Slovenije?

Igor Panjan iz podjetja SmartPa, ki velja za enega najuspešnejših članov Tehnološkega parka Ljubljana na področju prodaje, bo namreč udeležencem 10. Dnevov podjetništva postregel z odgovori na tri ključna prodajna vprašanja:

  • Kako vzpostaviti ustrezno prodajno ekipo?
  • Na kakšen način pridobiti stranke?
  • Kako obdržati stranke (»Customer retention«)?

Svoje mesto na 10. Dnevih podjetništva si brezplačno zagotovite s pravočasno prijavo >>> Prijavite se!

Prodaja izdelkov prek spleta

Svoje izdelke lahko podjetniki prodajate preko Facebooka oziroma drugih družabnih omrežjih. V tem primeru gre za prodajo na daljavo oziroma za sklepanje pogodb na daljavo. Ob tem opozarjamo, da morajo biti za tovrstno prodajo izpolnjeni vsi pogoji oziroma vsa pravila iz Zakona o varstvu potrošnikov (ZVpot).

mednarodna prodajaSvoje izdelke lahko prodajate tudi v samostojni spletni trgovini ali preko drugih spletnih trgovin, kot sta na primer Etsy in Amazon Handmade. Pri tem morate biti pozorni, da v postopku za registracijo podjetja – bodisi ustanovitev s.p. bodisi ustanovitev d.o.o. – za svojo podjetniško dejavnost izberete tudi dejavnost s šifro 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetuPreko spleta pa lahko prodajate tudi z registracijo osebne dopolnilne dejavnosti.

Imeti spletno trgovino pa ni tako preprosto. Podjetnik mora upoštevati kopico pravnih predpisov, ki urejajo to področje. Zato pravno svetovanje pred zagonom spletne trgovine ni slaba odločitev.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja