Go to Top

Manjša popravila računalnikov – bi z njimi tudi nekaj zaslužili?

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Zagotovo poznate vsaj eno osebo, ki so mu manjša popravila računalnikov mačji kašelj. Če vzgajate bodočega računalničarja ali pa imate sami sposobnosti in znanje manjših popravil računalnikov, znate osvežiti računalniško tablico ali pa priklopiti novo računalniško komponento za printanje, potem z malo podjetniške žilice in nekaj rednih strank lahko razvijete pravi popoldanski »biznis«.

izobraževanje

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Za večjo konkurenčnost na trgu boste potrebovali tudi dober poslovni načrt. Naredite ga lahko pod vodstvom našega mentorja!

Več informacij

Registracija podjetja je zelo preprosta. Pridite na VEM točko DATA z vašo osebno davčno številko in osebnim dokumentom ter registrirate podjetje. Izbirate lahko med registracijo samostojnega podjetja, popoldanskega samostojnega podjetja ali družbe z omejeno odgovornostjo.

Prijava na delavnico

Biznis: manjša popravila računalnikov. Kje začeti?

Ta dejavnost ne zahteva posebnih pogojev za registracijo.

Manjša popravila računalnikov

Če se ukvarjate s popravili računalnikov, manjšimi ali velikimi, potem je prava dejavnost, ki jo morate registrirati, »Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot«, ki se v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) nahaja pod cifro 95.110.

Dejavnost vključuje tako popravila kot vzdrževanje vseh vrst računalnikov in tudi perifernih naprav, pa tudi tiskalnikov, zaslonov, tipkovnic, skenerjev, čitalnikov in računalniških projektorjev.

Prijava na delavnico

Popravljate tudi televizorje, konzole, fotoaparate?

V SKD 2008 je morda še malce arhaično ločena dejavnost za popravila, ki potekajo na telekomunikacijskih napravah, kot so telefonski aparati vseh vrst, modemi, faksimilne naprave, radiotelefoni ipd. Dejavnost se imenuje »Popravila komunikacijskih naprav«, 95.120. Tu gre za popravila ali vzdrževanja elektronskih naprav kot so radii, televizorji, radijski sprejemniki, videorekorderji, predvajalnikov laserskih plošč, hišnih videokamer, digitalnih fotoaparatov, konzol za video igre in podobno.

Je nujno registrirati tudi trgovino?

Zaradi zaokrožitve dejavnosti lahko podjetje izvede tudi prodajo določenega blaga na drobno, v kolikor gre za prodajo osebam, katerim je bila storitev opravljena.

Zagotovo poznate vsaj eno osebo, ki so mu manjša popravila računalnikov mačji kašelj.

Klikni in deli

Prijava na delavnico

Za svetovanje potrebujete dodatno dejavnost

V kolikor boste strankam načrtovali računalniške sisteme, svetovali glede računalniških naprav, programske opreme in komunikacijske tehnologije in stranke morda tudi usposabljali za uporabo le teh, potem je potrebno izbrati še dejavnost »Svetovanje o računalniških napravah in programih« (SKD 62.020).

VEM točka DATA obratuje tudi poleti! Naši referenti vam bodo pomagali pri registraciji podjetja ter drugih pravnih, finančnih in davčnih zagatah! Zagotovite si svoj termin za posvet na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Prijava na delavnico

DATA d.o.o

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja