Go to Top

Krompirjeve počitnice 2023 – zakaj takšno poimenovanje?

Krompirjeve počitnice so pred vrati. Kdaj se bodo začele? Koliko dopusta si bo treba vzeti, če niste šolarji in boste želeli biti doma? Zakaj tem počitnicam pravimo krompirjeve počitnice?

Se po počitnicah ne bi vrnili v službo, ampak bi raje začeli svojo podjetniško pot? Za ustanovitev podjetja nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Informativno si lahko izračunate vašo plačo!

Krompirjeve počitnice 2023 – kdaj bodo letos nastopile?

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vsako leto objavi šolski koledar. Krompirjeve počitnice 2023, ki so del šolskega leta 2023/2024, bodo tako potekale od ponedeljka, 30.10.2023 do petka 3.11.2023. Povezujejo oba praznika – dan reformacije 31. oktobra in dan spomina na mrtve, ki je 1. novembra.

Želite ustanoviti podjetje?

Stroški pri s.p.

Nekoč so bile počitnice dejansko namenjene pobiranju krompirja

Ali veste, zakaj se jesenske počitnice v pogovornem jeziku imenujejo krompirjeve počitnice? Za takšno poimenovanje počitnic (torej krompirjeve počitnice) moramo pogledati nekoliko v preteklost in v tujino. Natančneje v Nemčijo. Nekoč so bil namreč šolske počitnice prilagojene potrebam kmečkega prebivalstva in opravil. Takrat učenci dejansko med počitnicami niso počivali, ampak so bili prosti, da so lahko pomagali doma (med drugim pobirati krompir).

Kilometrina 2023

So krompirjeve počitnice 2023 priložnost, da preživite celoten teden z družino?

Veliko staršev bo krompirjeve počitnice 2023 izkoristilo tudi za lasten dopust. Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) namreč določa, da imajo starši šoloobveznih otrok pravico izrabiti najmanj teden dni letnega dopusta v času šolskih počitnic. Glede na to, da sta 31. oktober in 1. november dela prosta dneva, boste s 3 dnevi letnega dopusta dobili 9 dni počitnic.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Ali sanjate o tem, da bi bili sami svoj šef in imeli lastno podjetje? Gotovo se vam ob tem poraja veliko vprašanj. Odgovore nanje vedo naši naši podjetniški svetovalci. Ti bodo skupaj z vami prevetrili vašo trenutno situacijo in pomagali pri odločitvi, kako naprej. In to na način, ki bo za vas pomenil čim manjše tveganje! Pokličite jih na 01/600-1530 ali pišite na data@data.si. Z veseljem vam bodo svetovali. Mimogrede, na Dati lahko svoje podjejte registrirate brezplačno!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja