Go to Top

Kdo vse ima TRR v tujini?

Vas zanima, katere pravne osebe imajo odprt TRR (transakcijski račun) v tujini? Podatki so zdaj javno dostopni.

izobraževanje

Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva. Te veščine se lahko hitro in enostavno naučite na naši delavnici.

Več informacij

Poslovni register Slovenije (PRS) je osrednja baza podatkov o vseh poslovnih subjektih s sedežem na območju Republike Slovenije, ki opravljajo dejavnost. V njem se pri podatkih posameznega poslovnega subjekta, ki je pravna oseba, objavljajo tudi podatki o številkah TRR-jev, ki so odprti v tujini, ter imenu in državi tuje banke. Do teh podatkov torej lahko dostopa vsakdo brezplačno preko spletnega portala AJPES.

Prijava na izobraževanje

Do podatkov prek aplikacije ePRS

trr

Podatek o morebitnem TRR-ju, ki ga ima pravna oseba v tujini, je dostopen prek spletne aplikacije ePRS. Za izbrani poslovni subjekt izberemo vrsto izpisa »Prikaži osnovni pogled«. Podatek o morebitnem odprtem TRR v tujini je objavljen v rubriki Identifikacijski podatki pod podnaslovom tuji računi***.

Podatki o številkah računov, ki jih imajo pravne osebe odprte v tujini, se v ePRS objavljajo v skladu z novelo Zakona o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-1A), Uradni list RS, št. 19/2015.

TRR-ji fizičnih oseb ostajajo davčna tajnost

Podatki o TRR-jih poslovnih subjektov, odprtih v tujini, so javno objavljeni, zato zanje ne veljajo določbe o varovanju davčne tajnosti. Javno objavljeni pa niso podatki o računih, ki jih imajo v tujini odprte fizične osebe. To pomeni, da so podatki o transakcijskih računih fizičnih oseb davčna tajnost. Pri njihovem razkrivanju je torej treba upoštevati določila Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2) , ki ureja, v katerih primerih je razkritje davčne tajnosti dovoljeno. Davčni organ lahko razkrije določene podatke osebi, ki dokaže, da je stranka ali udeležena v upravnem postopku ali postopku pred sodiščem.

Prijava na izobraževanje

Kako izvesti izvršbo na TRR, odprt v tujini?

Na račune, ki jih imajo pravne osebe odprte v tujini, se lahko vloži predlog za izvršbo. Kakšen je postopek, pišemo v prihodnjem tednu.

VIR: AJPES, Furs

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja