Go to Top

Kdo lahko odpre popoldanski s.p.? Razčistimo nejasnosti!

Kdo lahko odpre popoldanski s.p.? Pogosto se na naše podjetniške svetovalce obračate z vprašanjem, ali lahko odprete popoldanski s.p. S tem vprašanjem se na nas obračajo tako študenti, upokojenci, brezposelni, zaposleni za krajši delovni čas ipd. Poglejmo, kdo lahko odpre popoldanski s.p. in pod kakšnimi pogoji.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

Kaj sploh je popoldanski s.p.?

Preden pogledamo kdo lahko odpre popoldanski s.p., najprej poglejmo kaj sploh je popoldanski s.p. Gre za samostojnega podjetnika, ki opravlja dopolnilno dejavnost. Ta termin sicer pravno gledano ne obstaja. To pomeni, da ga ne boste našli v zakonih oz. drugih pravnih aktih.

Informativni izračun dohodnine

Kdo lahko odpre popoldanski s.p.?

Kakšen je odgovor na vprašanje: »Kdo lahko odpre popoldanski s.p.?« Popoldanski s.p. lahko odpre oseba, ki je redno zaposlena za polni delovni čas (40 ur na teden). To pomeni, da študenti, upokojenci, zaposleni za krajši delovni čas, brezposelni ipd., popoldanskega s.p.-ja ne morejo odpreti. Če želite tudi vi odpreti popoldanski s.p., registrirati redni s.p. ali ustanoviti d.o.o., nas pokličite na 01/600-1530! Termin za registracijo podjetja pa lahko rezervirate tudi prek našega spletnega obrazca! V kolikor pa imate pred odprtjem podjetja še kakšne dileme, pa se lahko posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci!

Veste, kakšen regres vas čaka v 2023?

podjetniško svetovanje

Normirani s.p. 2023 – kaj se je spremenilo?

Zakaj je popoldanski s.p. »bolj privlačen«?

Sedaj, ko smo razjasnili to, kdo lahko odpre popoldanski s.p., poglejmo še, zakaj popoldanski s.p. zveni bolj mikavno. To je v veliki večini primerov zaradi prispevkov, ki jih plačuje popoldanski s.p. Ti so namreč precej nižji kot pri rednem s.p. Popoldanski s.p. je namreč zavarovan z drugega naslova (pri delodajalcu) in plačuje le pavšalne prispevke. Veste, koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023? Redni s.p. pa seveda sam plačuje prispevke za socialno varnost. Preverite, koliko znašajo s.p. prispevki 2023!

 Preberite tudi – Dnevnice 2023 – koliko znašajo po novem?

Kdo lahko odpre popoldanski s.p. – kakšna je razlika med »rednim« s.p. in popoldanskim s.p.?

Velikokrat nas tudi sprašujete, ali so med »rednim« in popoldanski s.p.-jem kakšne razlike. Razen glede plačevanja prispevkov, razlik ni. Pravno-formalni status »rednega« in popoldanskega s.p. je enak. Oba pa imata tudi enake dolžnosti in pravice. V kolikor imate glede registracije podjetja kakšna vprašanja, pa le kontaktirajte naše podjetniške svetovalce! Dosegljivi so na 01/600-1530 ali na [email protected]!

Ostanite na tekočem – prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja