Go to Top

Kdaj registrirati s.p., ker se vam to izplača?

Kdaj registrirati s. p. in kdaj se vam izplača biti redno zaposlen? Vsekakor je potrebno upoštevati več dejavnikov! Za davčni vidik imamo za vas prav poseben brezplačni seminar!

Informativni izračun plače

Kdaj registrirati s.p. pomeni bolj ugodno opcijo za nekoga kot biti redno zaposlen? Pri podjetju DATA d. o. o. vam med drugim pomagamo odgovoriti tudi na vprašanje »Kdaj registrirati s.p.?« Za to, katera alternativa vam prinese več koristi, imamo prav posebno brezplačno izobraževanje z naslovom »Prednosti in slabosti samozaposlitve«. Ni važno samo to, s čim se ukvarjate, ampak največkrat prav to, kako opravljate dejavnost in kako ste iznajdljivi. Obiščite naš seminar in se podučite!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

»Kdaj registrirati s.p.?«

Najprej morate ugotoviti, ali ste za to pripravljeni. Za registracijo s. p. boste potrebovali tudi naslov. V kolikor niste lastnik stanovanja, hiše oz. drugega objekta, kjer bi lahko imel vaš nov s. p. sedež, boste za registracijo potrebovali dovoljenje lastnika objekta. To dovoljenje pride v obliki overjene izjave lastnika objekta, ki jo lahko lastnik pri nas brezplačno overi sočasno med vašim postopkom registracije!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kdaj registrirati s. p., če ste še vedno zaposleni?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Kdaj registrirati s. p, če sem še vedno zaposlen, je pogosto vprašanje naših strank. Tudi če ste še zaposleni za polni delovni čas, je še vedno mogoče odpreti s. p. – le da bo to zaradi vaše redne zaposlitve »popoldanski« s. p. Načeloma se za samo poslovanje podjetja nič ne spremeni, le da imate vi polne socialne prispevke pokrite iz naslova redne zaposlitve. Ko boste z redno zaposlitvijo zaključili, si boste popoldanski s. p. spremenili v polnega s primerno prijavo v prispevke.

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Vsekakor se je pred odprtjem popoldanskega s.p.-ja priporočljivo posvetovati z vašim delodajalcem. Vaše redno delovno razmerje lahko namreč omejuje, s čim se lahko ukvarjate v popoldanskem času. Ta omejitev lahko pride v obliki konkurenčnih klavzul, konkurenčnih omejitev ipd., in te niso nujno razvidne v sklenjeni pogodbi o zaposlitvi.

Informativni izračun za normirance

Kdaj registrirati s.p., če želite oglaševati ali prodajati v naprej?

Če boste želeli na kakršenkoli način reklamirati ali oglaševati kot s. p., boste morali to pravnoorganizacijsko obliko že registrirati. Prav v tem primeru vam popoldanska različica olajša izpolnjevanje zakonodajnih omejitev za preprečevanje dela na črno.

Pravni nasvet

Kdaj registrirati s. p., če imate občutek, da o podjetništvu še ne veste zadosti?

Pri podjetju DATA d.o.o. vam kot SPOT točka nudimo tudi brezplačno izobraževanje, kjer vam predstavimo vaše davčne obveznosti in obveznosti iz naslova prispevkov ter vam prikažemo postopek registracije na bolj dostopen način. Za to imamo brezplačen seminar »Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja,« kjer vam razložimo osnove delovanja statusa samostojnega podjetnika (s.p.) kot tudi družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Obiščite naš brezplačen seminar in pričnite živeti svojo podjetniško žilico!

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja