Go to Top

Kamp – potrebujete predvsem primeren prostor

Kamp je dobra poslovna ideja

Kamp je oddajanje prostora za šotore, prikolice, avtodome ali podobne premične objekte, ki se oddajajo v najem za krajši čas ter tudi dejavnost počitniških taborov. Vsak kamp v slovenski Istri je v letošnjem poletju zaenkrat dobro obiskan. Gostje so razmeroma enakomerno porazdeljeni med domače in tuje.

Do dokončne odločitve vam bodo pomagali svetovalci na VEM točki Data, kjer lahko hitro in brezplačno odprete s.p. ali d.o.o. Data vam stoji ob strani tudi po ustanovitvi podjetja – s storitvami računovodskega servisa, brezplačnimi izobraževanji in podjetniškim svetovanjem.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Slovenski kampi dobro obiskani

Kamp Adria Ankaran je z obiskom in zasedenostjo v prvem letošnjem polletju zadovoljen, saj se številke gibljejo nad lanskoletnimi. Julija in avgusta pričakujejo ponovitev lanske sezone, ki je bila rekordna in so bile zmogljivosti praktično polno zasedene. Kamp Adria ima sicer na voljo 453 parcel. 310 je namenjenih oddaji za individualne goste, ostale pa sezonskim gostom. Trenutno so 100-odstotno zasedene parcele ob morju, ostali del kampa pa približno 80-odstotno. Z začetkom počitnic v tujini pričakujejo vsaj 98-odstotno zasedenost. Premorejo tudi 71 mobilnih hišk, od katerih je večina v pavšalnem najemu, 32 pa jih oddajajo. V juliju so te 98-odstotno zasedene, za avgust pa je z napovedjo lepega vremena število rezervacij v zadnjih dneh poskočilo. Delež domačih gostov v Ankaranu je v prvem polletju znašal 50 odstotkov, v juliju in avgustu pa sezonsko pričakujejo nekoliko več tujih gostov.

Lucija in Belveder: bolje kot lani

Z obiskom so v letošnji poletni sezoni zadovoljni tudi v Kampu Lucija. Kamp na skupno 550 parcelah lahko sprejme do 1.000 gostov. Kot so navedli v Hotelih Bernardin, ki upravljajo s kampom, trenutno beležijo za osem odstotkov višjo zasedenost kot lani v tem času. Približno polovico vseh gostov v lucijskem kampu predstavljajo domači gostje. Sledijo gostje iz sosednjih držav. Tako je največ Nemcev, sledijo Avstrijci in Italijani.

Z dosedanjim obiskom kampa z razgledom nad Izolo so zadovoljni tudi v Hotelih Belvedere. Do začetka julija so zabeležili za dobrih 50 odstotkov več nočitev v primerjavi z enakim obdobjem lani. Kamp na Belvederju sicer lahko sprejme od 500 do 600 gostov. Med gosti kampa prevladujejo tuji, ki predstavljajo 66 odstotkov vseh gostov in ustvarijo 60 odstotkov vseh nočitev. Kamp na Belvederju je letos sicer pridobil novo postajališče za avtodome, kjer je na voljo 17 mest, kot napovedujejo, pa bo kamp letos odprt vso jesen in tudi prek novega leta.

Vir: Cekin.si

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Pisali smo že, kakšni so pogoji za avtokamp in kaj vse morate urediti, preden sprejmete prve goste. 

kampMinimalni pogoji za avtokamp so:

–              ravne in urejene kampirne površine,
–              napis in ponoči osvetljen vhod,
–              vstopna zapornica oziroma vrata,
–              sprejemni prostor (recepcija),
–              dovozna cesta in dovozne poti, široke najmanj 3 metre,
–              razsvetljene poti do sprejemnega prostora in do sanitarij,
–              tekoča voda,
–              električni priključki najmanj za 40 odstotkov kampirnih prostorov,
–              načrt kampa, če gre za več kot 100 kampirnih prostorov,
–              pribor za prvo pomoč, pokrite posode za odpadke,
–              posebna mesta za kurišča, zavarovana pred požarom,
–              prostor za postavitev šotora ali počitniške prikolice,
–              parkirni prostor pred vhodom v kamp, če ni možnosti postavitve avtomobila na kampirnem prostoru,
–              zadostno število potrebnih umivalnikov, prh, stranišč in pip s pitno vodo, ki je odvisno od števila kampirnih prostorov,
–              urejeni sanitarni prostori (umivalnica, stranišče), ki so urejeni v sklopu hiše, ne smejo biti oddaljeni od prostora za kampiranje več kakor 200 m.

Kako pa poteka kategorizacija?

Tudi avtokampi morajo biti kategorizirani in označeni kot vsi ostali nastanitveni obrati z zvezdicami. Na zunanji strani objekta ali v prostoru za sprejemanje gostov morajo imeti ustrezno označbo kategorije v obliki table. Enako mora biti označen tudi cenik ter druge trženjske in promocijske komunikacije.

Pozorni morate biti tudi na prijavo gostov in pobiranje turistične takse.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja