Go to Top

Kaj storiti, če kljub dohodkom niste dobili izračuna dohodnine?

Finančna uprava RS (Furs) poziva vse tiste, ki niste dobili izračuna dohodnine, vendar ste v letu 2015 imeli dohodke, da dohodninsko napoved vložite sami, in sicer morate to storiti najkasneje do 1. avgusta 2016.

DATA vas brezplačno izobražuje!

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

S. p. ali d. o. o., to je zdaj vprašanje. Nasvet na DATI vas ne stane nič!

Več informacij

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine so najpozneje do 15. junija 2016 na dom prejeli informativni izračun dohodnine, pišejo na Fursu, ter dodajajo, da so sestavili in odpremili informativne izračune za vse zavezance za dohodnino, ne glede na višino prejetega dohodka. To so storili na podlagi podatkov, s katerimi razpolagajo na podlagi uradnih evidenc, podatkov izplačevalcev dohodkov in podatkov o vzdrževanih družinskih članih, ki so jih na Furs do 5. februarja 2016 posredovali zavezanci.

Prijava na brezplačno izobraževanje

niste dobili izračuna dohodnineKaj storiti, če niste dobili izračuna dohodnine?

Dohodnina je davek od dohodkov fizičnih oseb. Obdavčeni so vsi dohodki, razen tisti, ki se ne štejejo za dohodke po Zakonu o dohodnini (ZDoh-2) (dediščine, dobitki od iger na srečo …) in tisti, ki so po navedem zakonu oproščeni plačila dohodnine (otroški dodatek, dodatek za veliko družino, določene pomoči in subvencije …). Če ste zavezanec za vložitev napovedi za odmero dohodnine in do 15. junija 2016 na dom niste prejeli informativnega izračuna dohodnine, čeprav ste v letu 2015 imeli dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, morate dohodninsko napoved vložiti sami. To morate storiti najpozneje do 1. avgusta 2016 in ne glede na višino prejetih dohodkov.

Rezervirajte si svoj termin za brezplačno registracijo podjetja! Pokličite 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Napoved se vloži na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve napovedi vpisan v davčni register, obrazec za odmero dohodnine pa je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani.

Rezervirajte termin za brezplačno registracijo podjetja

Vir: Furs

Če niste dobili izračuna dohodnine, čeprav ste lani imeli dohodke, morate dohodninsko napoved vložiti sami.

Klikni in deli

Z dohodnino povezani članki, ki vas morda utegnejo zanimati:

Za več informacij in pomoč pri postopku registracije podjetja, so vam na voljo referenti VEM točke DATA, katere lahko kontaktirate preko telefonske številke 01 600 15 30 ali preko email naslova data@data.si.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja