Go to Top

Jesen ne prinaša bistvenih sprememb protikoronskih ukrepov

Jesen, po dosedaj znanih informacijah, ne prinaša bistvenih sprememb v zvezi z že sprejetimi t.i. protikoronskimi ukrepi. Kaj torej lahko pričakujemo?

Informativni izračun plače

Do konca meseca septembra je še mogoče koristiti ukrep čakanje na delo. V nadaljevanju pa bo jesen v znamenju ukrepa subvencioniranja krajšega delovnega časa. V kolikor sami niste vešči priprave vse potrebne dokumentacije se lahko za pomoč obrnete na pravno službo DATA! Za dodatne informacije in ponudbo nam pišite na [email protected]!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Protikoronski scenariji za jesen

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

Nezadržno se nam bliža jesen, ko je že tradicionalno število respiratornih in drugih bolezenskih stanj v porastu. Z namenom čim boljše pripravljenosti na morebiten naslednji val epidemije se je ta teden ožji krog vlade, skupaj s stroko, zbral in ocenil trenutne/možne bodoče epidemiološke razmere.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Jesen bo po mnenju stroke prinesla večje število okužb tudi med starejšo populacijo. Zato so odločevalci posebno pozornost namenili postopkom za sprejem v bolnišnice in ukrepom v domovih za ostarele.

Tudi v jesen bo podaljšana karantena za prihode iz Hrvaške

Po Kacinovih besedah bo vlada v jesen podaljšala vse do zdaj veljavne ukrepe, vključno s karanteno za tiste, ki prihajajo iz Hrvaške.

BRUTO NETO PLAČA

Jeseni bo še več testiranj

Za jesen napovedujejo še intenzivnejše testiranje. Vlada se na to že intenzivno pripravlja. Predvideva tudi vzpostavitev rezervnih sistemov, v kolikor bi okužbe zaznali v obstoječih laboratorjih.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Prvi šolski dan po scenariju B

Prvega septembra se vsi šolarji in dijaki vračajo v šolo. Po besedah ministrice, začetek šolskega leta letos zaznamujejo trije Z-ji: znanje, zdravje in zaupanje. Alo se bodo v študijske klopi oktobra normalno vrnili tudi študentje pa še ni znano.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja