Go to Top

Izplačilo delodajalcem za vloge po interventni zakonodaji – 11. maja!

Izplačilo delodajalcem, ki so se odločili, da sprejmejo ukrepe po interventnih zakonih, Zavod za zaposlovanje napoveduje za predvidoma 11. maja. Zavod omenja, da so do 19.4. prejeli 32.000 vlog. Za katere vloge gre in ali  so morda še kakšni dodatni koraki?

Informativni izračun plače

Pravniki podjetja Data d.o.o. redno spremljamo vse novosti zakonodaje, še posebej pa v teh izrednih razmerah. Pripravimo vam vso potrebno dokumentacijo, ki jo nalaga »Mega zakon«, za uveljavljanje pravic in skrbimo, da rok ni zamujen. Prav tako vas opozorimo na vse pogoje, ki jih morate izpolnjevati, v kolikor želite uveljavljati posamezno pravico. Seznanimo vas tudi z vsemi podrobnostmi, da vračanje prejete pomoči ne bo potrebno oziroma vam ni izrečena globa 

Izplačujete minimalno plačo? Preverite izračune Mega zakona!

Spletna stran podjetja Data d.o.o., je edinstven vir za ažurirane informacije iz področja interventnih ukrepov!

Želite, da izkušeni računovodja preveri ali izpolnjujete pogoje za državno pomoč? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Prijavite se na brezplačne spletne novičke ali pošljite povpraševanje za individualno pravno svetovanje iz področja interventne zakonodaje!

Naše podjetje ustvarja inovativno dodano vrednost za podjetja, saj nudi vse storitve na enem mestu – pravno, davčno ali računovodsko svetovanje. Poleg tega tudi točko za pridobivanje inovativnih osnovnih informacij na naši VEM točki! Pišite nam na data@data.si!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Izplačilo delodajalcem iz prvih dveh interventnih zakonov

Gre za vloge za izplačilo delodajalcem na podlagi podanih vlog, ki jih omogočata  Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omejitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) ter Zakon o interventnih  ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP).

Gre za izplačilo delodajalcem, kjer so uveljavljali povračilo nadomestila plače za zaposlene, ki so jih napotili na začasno čakanje in zaposlene, ki ne morejo opravljati dela zaradi višje sile (zaradi obveznosti varstva otrok, ustavitve javnega prevoza ali zaprtja meja). Ter tudi za izplačila, kjer so delodajalci uveljavljali povračilo nadomestila plače za zaposlene, ki ne morejo opravljati dela zaradi odrejene obvezne karantene po odločbi ministra za zdravje Republike Slovenije.

Izračun: KRIZNI DODATEK

Za izplačilo delodajalcem je potrebno že oddano vlogo po ZIUPPP tudi še dopolniti!

Če je delodajalec že oddal vlogo za začasno čakanje na delo po ZIUPPP pred 6.4., je to vlogo potrebno še dopolniti. Kljub temu Zavod zatrjuje, da bodo tudi te vloge sprejeli in upoštevali. Več o temu in roku za dopolnitev smo že pisali tukaj.

Kaj drugi korona paket prinaša samozaposlenim?

V kakšnih rokih odloča Zavod?

O vlogi za izplačilo delodajalcem zavod predvidoma odloča v osmih dneh za popolne vloge po ZIUZEOP, oz. v tridesetih dneh za popolne vloge po ZIUPPP.

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja