Go to Top

Stalno izobraževanje in usposabljanje zaposlenih je pogoj za uspeh

Izobraževanje in usposabljanje sta bistvenega pomena za gospodarski in družbeni napredek. To izpostavlja tudi Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) v poročilu o ustvarjanju delovnih mest v Sloveniji. Kako pomembno je izobraževanje in usposabljanje, se vse bolj zavedajo delodajalci, pa tudi zaposleni sami. Delovna mesta se namreč danes hitro spreminjajo in od njih zahtevajo vse več (novih) znanj.

izobraževanje

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Ste sveži normiranec in niste povsem prepričani kakšne so vaše obveznosti?

Več informacij

Zato tudi v podjetju Data izvajamo številna izobraževanja. Za tiste, ki poslujete na podlagi normiranih dohodkov, pripravljamo seminar Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?. Podjetnikom začetnikom pa nudimo vsa potrebna znanja za vodenje poslov:

Prijava na izobraževanje

OECD: Izobraževanje in usposabljanje zaposlenih je pomembno

Da se podjetja in zaposleni vse bolj zavedajo pomena stalnega izobraževanja in usposabljanja, so se strinjali tudi udeleženci nedavne konference o strategijah na področju zaposlovanja in razvoja spretnosti v Sloveniji, ki jo je pripravilo ministrstvo za delo, v sodelovanju z vladno službo za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Na njej je bilo predstavljeno tudi poročilo OECD o ustvarjanju delovnih mest na lokalni ravni.

izobraževanje in usposabljanjeV poročilu so opredeljeni ključni ukrepi oziroma priporočila, ki naj bi delavcem v Sloveniji pomagala najti kakovostnejša delovna mesta, hkrati pa bi ukrepi spodbujali produktivnost in vključenost.

OECD izpostavlja predvsem pomen razvoja človeških virov, s tem pa tudi izobraževanje in usposabljanje zaposlenih.

Med drugim priporočajo več možnosti za usposabljanje na delovnem mestu in za vajeništvo. Svetujejo tudi uvedbo načina za komunikacijo med delodajalci in ponudniki poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Tako bi delodajalci imeli možnost izobraževalnim ustanovam sporočati, kakšne bodo njihove prihodnje potrebe ter kakšne znanja in spretnosti bodo od delavcev pričakovali.

Najboljša investicija za uspešno prihodnost podjetja

Najboljša investicija za uspešno prihodnost je vsekakor naložba v izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Zato ne spreglejte ponudbe podjetniških izobraževanj, ki jih nudimo v podjetju Data.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja