Go to Top

Izobraževanja o računalniških veščinah pogosta v slovenskih podjetjih

Vedno več podjetij se odloča za to, da svoje zaposlene pošlje na izobraževanja o informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT). V letu 2014 se je skoraj 30 odstotkov podjetij (tako velikih kot majhnih) odločilo, da bodo zaposlene poslali na izobraževanja, kjer bodo ti lahko izboljšali svoje računalniške veščine in poznavanje računalniških programov.

Svoje zaposlene so poslali na izobraževanja o o računalniških veščinah v 79 odstotkih velikih podjetij, kjer zaposlujejo več kot 250 ljudi, v slabi polovici srednje velikih podjetij (49 odstotkov) ter v 22 odstotkih majhnih podjetij.

izobraževanje

Osnove Facebooka za podjetnike

Ali želite v svojem podjetju uporabiti eno izmed najučinkovitejših informacijsko-komunikacijskih tehnologij? Vas zanima kako spletno omrežje Facebook izrabiti v podjetniške namene? Na seminarju vas seznanimo z osnovami funkcij na Facebooku, ki bodo predvsem v korist podjetju.

Več informacij

Podjetja iščejo poznavalce informacijsko-komunikacijskih tehnologij

Prav tako so se ob pošiljanju zaposlenih hna izobraževanja po zadnjih podatkih Statističnega urada RS  podjetja v letu 2014 pogosto odločala tudi za zaposlitev IKT strokovnjakov. Petina podjetij, ki imajo zaposlenih vsaj 10 ljudi, je imela lani med njimi zaposlenega tudi strokovnjaka za IKT.  Še šest odstotkov pa jih je strokovnjaka za IKT v letu 2014 zaposlila na novo ali ga poskušala zaposliti. Pri tem je zanimivo to, da jih je imela pri zaposlovanju in iskanju ustrezno usposobljenega IKT strokovnjaka težave.

Še bolj pogosto so strokovnjake za IKT zaposlovala velika podjetja; torej podjetja, ki imajo po številu zaposlenih vsaj 250 ljudi. Dobra četrtina jih je imela strokovnjaka za IKT zaposlenega ali pa ga je želela zaposliti, pri novem zaposlovanju pa so imeli malo manj težav kot manjša podjetja.

izobraževanje

Osnove AdWords oglaševanja

Ob zagonu novega podjetja, blagovne znamke ali uvajanju novega izdelka na trg morate poskrbeti, da za to izve čim več ljudi. Če imate za oglaševanje omejena sredstva, razmislite o spletnem oglaševanju z iskalnikom Google, ki ima v Sloveniji največji tržni delež.

Več informacij

Kaj je IKT?

Pri informacijsko-komunikacijski tehnologiji gre za uporabo izdelkov oziroma storitev, ki so namenjene zapisovanju, shranjevanju ali drugim oblikam obdelave informacij. Danes podjetja ta pojem uporabljajo za imenovanje veščin tudi v povezavi z uporabo digitalnih tehnologij.

Pojem IKT mnogi poznajo zaradi računalniške industrije, ki je pravzaprav postala osnova za nastanek tovrstnih komunikacijskih tehnologij. Med IKT orodja oziroma opremo spadajo vse komunikacijske naprave in aplikacije ter oprema, s katero vsak dan komuniciramo.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja