Go to Top

Izjemen uspeh VEM točke DATA

Lani je bilo prek portala e-VEM oddanih 922.017 vlog, kar je dobrih 60.000 več kot leta 2016, kaže statistika portala za leto 2017, ki so jo nedavno pripravili na Ministrstvu za javno upravo.

Postopki, povezani z registracijo in poslovanjem podjetja, pa se lahko opravljajo ne le prek portala e-VEM, ampak tudi na fizičnih točkah VEM. Imamo jo tudi na Dati, kjer so bodočim podjetnikom in podjetnikom v pomoč izkušeni svetovalci. V preteklem letu so opravili levji delež vseh VEM postopkov v Sloveniji in se uvrstili v vrh vseh VEM točk!

>>> Če nameravate opraviti postopek za ustanovitev podjetja, se oglasite na Dunajski 136 v Ljubljani, kjer deluje naša VEM točka. Izkušeni podjetniški strokovnjaki vam bodo pri registraciji podjetja pomagali in vam odgovorili na vaša konkretna vprašanja. Svoj termin za registracijo s.p. ali d.o.o. si rezervirajte prek kontaktnega obrazca!

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

VEM točka DATA izjemno uspešna

Statistika portala za preteklo leto kaže, da je bilo na fizičnih točka VEM opravljenih 114.307 postopkov. To je dobrih 12 odstotkov vseh oddanih vlog prek portala e-VEM.

Podatki pa kažejo tudi, da si večina bodočih slovenskih podjetnikov za ustanovitev podjetja oziroma registracijo dejavnosti izbere VEM točko DATA. Pri nas se pogosto oglasijo tudi, ko spreminjajo podatke svojega podjetja in ko želijo oddati odjavo/prijavo v obvezna socialna zavarovanja.

>>> Za podjetnike začetnike pa pripravljamo tudi številna brezplačna izobraževanja. Priporočamo predvsem seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo in Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Na portalu se najpogosteje urejajo socialna zavarovanja

Največ postopkov je na portalu izvedenih v zvezi z urejanjem obveznih socialnih zavarovanj, ki jih morajo zavezanci od 1. 1. 2016 obvezno oddajati prek spleta.

Najpogosteje uporabljeni e-postopki na portalu so tako:

VEM

  • prijava v obvezna socialna zavarovanja – M-1,
  • odjava iz obveznih socialnih zavarovanj – M-2,
  • prijava zavarovanja za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni – M12,
  • prijava sprememb podatkov v obveznih socialnih zavarovanjih – M-3.

Najmanj je bilo izvedenih vlog, ki se nanašajo na izdajo obrtnega dovoljenja.

>>> Postopek urejanja M obrazcev na VEM točki DATA je hiter, enostaven in brezplačen, nanj pa se morate predhodno naročiti na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Vloge oddane prek spletnih vmesnikov

Del sistema e-VEM pa ne predstavlja samo portal, ampak tudi spletna vmesnika – kadrovski vmesnik (eHRS) in vmesnik za nadomestila (eNDM).

Namen teh vmesnikov je, da omogočijo sistemu za vodenje evidenc zaposlenih ali računovodskem sistemu, da v elektronski obliki sam pošilja podatke na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Vloge, ki jih je možno poslati prek spletnih vmesnikov, so:

  • prijava v obvezna socialna zavarovanja,
  • odjava iz obveznih socialnih zavarovanj,
  • sprememba obveznih socialnih zavarovanj,
  • prijava zavarovanja za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni (prijava in odjava).

Poleg omenjenih je prek spletnega vmesnika možno poslati še zahtevek za nadomestilo plače (refundacijski zahtevek). Na ta način uporabnikom ni potrebno več ročno izpolnjevati obrazcev neposredno prek e-VEM portala. Prek spletnih vmesnikov je bilo tako v letu 2017 skupno oddanih skoraj 880.000 vlog.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja