Go to Top

Iz hobija v posel – ko je posel hobi

Iz hobija v posel

Iz hobija v posel, ko lahko rečete, da je vaša služba pravzaprav vaš najljubši hobi. Predstavljajte si, da v svoji službi vsak dan opravljate prav tisto, v čemer najbolj uživate.  Izkušeni podjetniški svetovalci na VEM točk Data ugotavljajo, da je takih podjetnikov vse več. Razmišljanje, da je edini način za uspešno kariero zaposlitev pri delodajalcu, se spreminja. Mnogi samostojni podjetniki v svet podjetništva vstopijo prav preko svojih hobijev, ki lahko že kmalu postanejo dober vir dobička. Iz hobija v posel – odlična ideja!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Niste prepričani, da vam bo vaš hobi prinašal dovolj dobička za preživetje? Ne veste kako iz hobija v posel? Preizkusite svojo poslovno idejo na brezplačnem seminarju za vse, ki se spogledujete s svetom podjetništva, za vse, ki veste, kaj želite delati, ne veste pa, kako se zadeve lotiti, koliko stane ter koliko boste s tem imeli dela. Bo vaša ideja na trgu preživela? Bo dovolj kakovostna in konkurenčna?

Seminar je namenjen vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti in vsem, ki že imate kakšno zamisel, pa ne veste, kako začeti z njenim uresničevanjem, kako iz hobija v posel. Dobrodošli tudi vsi, ki vas vleče v podjetništvo, a še ne veste, katero zamisel spremeniti v poslovno priložnost.

Iz hobija v posel: kako?

Zaupajte svojo poslovno idejo, ki se lahko sliši še tako noro, tudi svojemu prijatelju ali drugemu zaupniku. Pridobite podporo, pokažite, kaj želite in raziskujte, sprašujte. Preberite še nekaj nasvetov, kako lahko iz hobija naredite posel.

Večina bodočih podjetnikov se seveda vpraša, kakšno obliko podjetja registrirati ter kakšni so realni stroški, če se samozaposlijo. Vse informacije, ki jih potrebujete o ustanovitvi podjetja, dobite na prav tako brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

iz hobija v poselIn že boste tik pred veliki korakom: registracijo svojega podjetja – ta postopek je na VEM točki Data ob vodenju izkušenih svetovalcev hiter in brezplačen. Data vam tudi kasneje na podjetniški poti stoji ob strani s ponudbo zanesljivih računovodskih storitev, številnimi izobraževanji in podjetniškimi svetovanji. Vstop v podjetništvo namreč prinaša vprašanja, na katerem vam naši strokovnjaki odgovarjajo. Če imate konkretno vprašanje, pa lahko nanj odgovorijo v sklopu različnih svetovanj. Podjetnikom priporočamo predvsem kakovostno pravno svetovanje, ki lahko prihrani marsikatero zagato.

Ob naši podpori velik del podjetnikov svoj s.p. kasneje preoblikuje v d.o.o., v katerem sanjsko službo omogočijo še zaposlenim. Ko boste na tej točki, vam bo v veliko pomoč naš spletni izračun plače, s katerim boste preračunali, koliko vas “stane” vsak zaposleni.

Informativni izračun plače

Ideje za posel so povsod okoli nas

Razmislite torej, kako iz hobija v posel, kje najti idejo za svoj posel. Kako bi lahko kakšna stvar delovala drugače, boljše, kako bi lahko določeni procesi potekali drugače, kako bi lahko določeni ljudje nekaj delali na povsem drugačen, lažji način. Ljudje radi debatiramo, se strinjamo, kaj bi lahko vse naredili, velikokrat pa mali radovedni škrat v nas prav tako hitro, kot se prebudi, potuhne nazaj. Premalokrat se morda potrudimo, da bi nekaj naredili ali izboljšali, ker se ustrašimo, kakšna birokracija in stroški nas pri tem čakajo. Le najbolj pogumne pot vodi naprej, v poglobljeno raziskovanje, poglabljanje, iskanje rešitev, premlevanje in debatiranje, v realizacijo, v podjetništvo. Vsak začetek je težak, pa naj si bo to karkoli. Če je v nas dovolj velika želja, da nekaj naredimo, da nekaj poizkusimo, bomo slej ali prej prišli do te točke. In četudi nismo še čisto »tam«, je prav, da se o tem prej malo pozanimamo.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Se vam je med branjem utrnila ideja za posel? Registracijo podjetja lahko kadarkoli opravite na VEM točki Data! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas kadarkoli pokličite na 01 600 1530, naši podjetniški svetovalci vam bodo rade volje priskočili na pomoč!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja