Go to Top

Finančna spodbuda Prvi izziv 2015 zdaj tudi elektronsko

Z jutrišnjim dnem bodo delodajalci lahko prvič doslej oddali elektronsko ponudbo za finančno spodbudo Prvi izziv 2015.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Zaposlujete? Nabavljate? Tržite? Kuhate kavo? Večina malih podjetnikov mora v eni ali par osebah združevati več podjetniških

Več informacij

Finančna spodbuda s Prvim izzivom 2015, ki je namenjena za obojestransko korist tako delodajalcem kot brezposelnim mladim iz vzhodne Slovenije, bo omogočila aktivno politiko zaposlovanja mladih ter prispevala k povečanju zaposlitvenih možnosti za mlade brezposelne.

finančna spodbudaFinančna spodbuda z elektronsko prijavo

Delodajalci bodo lahko elektronsko ponudbo oddali na Portalu za delodajalce, ki omogoča  elektronsko sporočanje prostih delovnih mest in druge elektronske storitve.

O tem, kako lahko delodajalci pridobijo subvencijo za zaposlovanje mladih brezposelnih smo že pisali. V prispevku Subvencije za zaposlitev: delodajalcu za mlado brezposelno osebo 7.250 evrov si lahko podrobneje preberete o pogojih sodelovanja delodajalca za pridobitev subvencije.

S Prvim izzivom 2015 do 2.859 subvencioniranih zaposlitev

Prvi izziv 2015 so na Zavodu za zaposlovanje RS (ZRSZ) razpisali konec novembra 2015, do 30. junija 2016 pa želijo omogočiti 2.859 novih subvencioniranih zaposlitev za mlade brezposelne iz vzhodne Slovenije. Končni rezultati Prvega izziva 2015, zagotavljajo, bodo znani ob zaključku leta 2017.

Potrebujete finančno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Do začetka 2016 zaposlenih še 76 odstotkov vključenih v programe Prvi izziv 2012 in 2014

Javno povabilo Prvi izziv je prvih dvakrat objavljen v letih 2012 in 2014. Kot pravijo na ZRSZ, je bilo od skupaj 3.365 vključenih mladih brezposelnih v začetku letošnjega leta zaposlenih še 2.553 vseh vključenih v program. Kot pravijo na zavodu, program dosega dobre rezultate: »Kar 76 odstotkov mladih, vključenih v omenjeni program, ki so bili pred tem brezposelni, je še vedno zaposlenih.«

izobraževanje

Osnove Facebooka za podjetnike

Uporabljate družbeno omrežje Facebook? Zagotovo ga tudi vaše stranke! Pridružite se nam na seminarju, kjer vam bomo pokazali tehnike oglaševanja preko najbolj priljubljenega omrežja in vas seznanili z osnovami oglaševanja.

Več informacij

Po podatkih ZRSZ je bilo delodajalcem skupaj izplačanih 22 milijonov evrov subvencij za zaposlitev mladih brezposelnih. 85 odstotkov sredstev je zagotovila Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, preostalih 15 odstotkov pa je bilo financiranih s pomočjo slovenskega proračuna.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja