Go to Top

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za leto 2018

Agencija SPIRIT Slovenija je na svojih spletnih straneh objavila javni natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za 2018. K sodelovanju so vabljene nacionalne institucije in organizacije, kraji, mesta, regije in skupnosti ter javno-zasebna partnerstva kot tudi podjetniki, nosilci izobraževalnih programov in podjetja. Rok za prijavo podjetniških projektov v Sloveniji je petek, 8. junij 2018.

>>> Ustanovitev podjetjaregistracija s. p. ali registracija d. o. o. – se na VEM točki DATA opravi povsem enostavno. Poleg računovodskega servisa podjetnikom nudimo tudi različna svetovanja in izobraževanja. Ob začetku poslovanja sta koristni predvsem Podjetnik sem – kaj pa zdaj? ter Abeceda poslovanja.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva se podeljujejo v šestih kategorijah

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva, za katere je dala pobudo Evropska komisija, se podeljujejo kot priznanje in odlikovanje izjemnih pobud za podporo podjetništvu. Nagrade, ki so bile predstavljene leta 2005, niso le natečaj, ampak so namenjene tudi krepitvi podjetniške zavesti, dejavnosti podjetniške politike in njenega uresničevanja ter nagrajevanju uspeha, so zapisali na Spiritu.

>>> Samozaposleni in njihov položaj na trgu dela

Letos je na voljo šest tekmovalnih kategorij.

1. Spodbujanje podjetniškega duha

Priznava pobude na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ki spodbujajo podjetniško miselnost predvsem pri mladih in ženskah.

2. Naložbe v podjetniška znanja

Priznava pobude na nacionalni, regionalni in lokalni ravni za izboljšanje podjetniških in vodstvenih ter upravljavskih znanj.

evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

3. Izboljšanje poslovnega okolja

Priznava iniciative oz. pobude na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, s katerimi se spodbuja ustanavljanje start-up podjetij in njihovo rast, poenostavljajo zakonske ter upravne postopke za podjetja.

4. Spodbujanje internacionalizacije poslovanja

Priznava iniciative oz. pobude, ki spodbujajo podjetja na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, zlasti majhna in srednje velika podjetja, k boljšemu izkoriščanju priložnosti, ki jih ponujajo trgi znotraj in zunaj Evropske unije.

5. Podpiranje razvoja okolju prijaznih trgov in učinkovitega gospodarjenja z viri

Priznava iniciative oz. pobude na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, ki podpirajo majhna in srednje velika podjetja pri dostopu do okolju prijaznih trgov in jim pomagajo izboljšati učinkovitost gospodarjenja z viri in sicer skozi razvoj znanj na področju zelenih tehnologij, iskanje ustreznih ponudb in povpraševanj ter s finančnimi spodbudami.

6. Odgovorno in odprto podjetništvo

Priznava nacionalne, regionalne in lokalne pobude s strani organov ali javnih/zasebnih partnerstev, ki podpirajo družbeno odgovornost med majhnimi in srednje velikimi podjetji. Ta kategorija bo prav tako priznala prizadevanja za podporo podjetništvu med prikrajšanimi skupinami, kot so nezaposleni, zlasti dolgotrajno nezaposleni, legalni migranti, invalidi ali pripadniki etničnih manjšin

Ste sveži normiranec in niste povsem prepričani kakšne so vaše obveznosti?

Kako bo potekal izbor za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva?

Izmed prispelih projektov bo strokovna komisija izbrala dva slovenska predstavnika, ki bosta zastopala Slovenijo. Pri tem bo komisija sledila naslednjim merilom:

  • Izvirnost in izvedljivost: zakaj je projekt uspešen? V čem je njegova inovativnost?
  • Vpliv na lokalno gospodarstvo: predložitev podatkov, ki potrjujejo uspešnost.
  • Izboljšanje odnosov med lokalnimi interesnimi skupinami: je več kot ena interesna skupina imela koristi od uresničenja te pobude? Zakaj so bile vključene in kakšno je bilo njihovo sodelovanje?
  • Prenosljivost: je pristop mogoče ponoviti v regiji in drugje v Evropi?

Svojo prijavo lahko oddate na predpisanem obrazcu najkasneje do 8. junija 2018.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja