Go to Top

Evropska turneja o davkih Tax on Tracks iz Slovenije na Madžarsko

Projekt Gibanje za davčno pravičnost je partnerstvo 21 evropskih in 3 ne-evropskih nevladnih organizacij, ki se danes po včerajšnjem zaključku slovenskega dela turneje Tax on Tracks seli na vzhod, in sicer na Madžarsko.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Seminar je namenjen podjetnikom, ki želijo v svojem podjetju angažirati novo osebo, pa ne razmišljajo o pogodbi o zaposlitvi za novega »sodelavca«. Z osebo bi radi sodelovali na drug način pa ne vedo, kaj je za podjetje v tem trenutku najbolj optimalno s stroškovnega vidika. Seminar bo zanimiv in poučen tudi za vsakega posameznika, ki bi rad zaslužil pa še ne razmišlja o registraciji podjetja.

Več informacij

Tax on Tracks za davčno pravičnost

Tax on TracksV sklopu dvotedenske  evropske turneje Tax on Tracks, ki se zavzema za deljenje znanj in sinergij na področju globalnih davčnih politik, se bo predstavilo deset globalnih davčnih aktivistov. Ti se bodo povezali z nevladnimi organizacijami, drugimi aktivisti, študenti, oblikovalci politik in novinarji Evrope, ki se zavzemajo za mednarodno davčno pravičnost.

Aktivisti so si izbrali eno od treh poti po Evropi, kjer bodo preko okroglih miz, javnih razprav, sestankov in drugih aktivnosti spoznavali ljudi, ki delujejo na področju razvoja in mednarodnih davčnih politik, ter poglabljali razumevanje o posledicah izmikanja davkom na pravice državljanov, so zapisali na spletni strani.

Turneja, ki je od ponedeljka do včeraj potekala v Ljubljani, je postregla z javno razpravo o tem, kaj izogibanjem davkov pomeni za družbo, prisotni pa so bili sogovorniki iz vrst nevladnih organizacij, novinarji in državne institucije.

Trije od prihajajočih aktivistov so v Sloveniji preživeli tri dni, danes pa so se z vlakom odpravili na Madžarsko, Češko in Poljsko. Vse tri poti se ob koncu turneje združijo v Bruslju v Belgiji, kjer bodo aktivisti izmenjali svoje izkušnje s poti ter se srečali s predstavniki Evropske unije. Aktivisti, ki so se ustavili v Sloveniji, so akademik in davčni svetovalec Juan Valerdi iz Argentine, nekdanji davčni inšpektor Geoffrey Chongo iz Zambije ter mlad aktivist za davčno pravičnost Henry Ushie iz Nigerije.

Aktivisti za davčno pravičnost se iz turneje na slovenskih tleh selijo na vzhod.

Klikni in deli

Partnerstvo Gibanje za davčno pravičnost je nastalo z namenom so-ustvarjanja zanimivih in inovativnih pristopov h kampanjskim aktivnostim za davčno pravičnost na nacionalni, evropski in globalni ravni. »Med drugim težimo k ustvarjanju priložnosti, kjer se lahko izmenjuje znanje in ustvarja sinergije med različnimi partnerskimi skupinami z namenom utrjevanja globalnega gibanja za davčno pravičnost,« še pišejo na spletni strani.

Vir: Gibanje za davčno pravičnost

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja