Go to Top

Enotna vozovnica za javni promet – ali bodo potni stroški nižji?

Enotna vozovnica za javni promet je prišla v veljavo z 1. junijem. Sedaj lahko potniki za 70 evrov na mesec dobijo dostop do avtobusov in vlakov po vsej državi, ne glede na dolžino poti. Kaj pa ta sprememba pomeni za nadomestila za prevoz na delo?

Se kot delodajalec zanimate kakšne sprememba prinaša enotna vozovnica za javni promet? Ali pa ste še v procesu odprtja podjetja? Obrnite se na pravne svetovalce podjetja Data! Pokličite 01/600-1530 ali obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

Enotna vozovnica za javni promet – kakšne spremembe prinaša?

Enotna vozovnica za javni promet bo stala 70 evrov mesečno. To pomeni 560 evrov na leto. Kupiti jo bo bo mogoče na vseh mestih, kjer prodajajo vozovnice integriranega javnega potniškega prometa. Potniki, tako slovenski kot tudi tuji, jo bodo lahko uporabljali na vseh vlakih in avtobusih v Sloveniji. Število voženj, ki jih bodo lahko opravili, je neomejeno. Zaradi te spremembe bodo veliko prihranili predvsem tisti, ki javni promet uporabljajo redno in za daljše razdalje. Kaj pa ta sprememba pomeni za potnike, ki so do sedaj uporabljali avtomobile?

Registracija s.p. – hitro in enostavno na DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

pravno svetovanjeIzračun minimalne plače 2023 – kako poteka?

Enotna vozovnica za javni promet – kaj se bo zgodilo z nadomestili za prevoz na delo?

Enotna vozovnica za javni promet bo v veliko podjetjih pripeljala do tega, da bodo delodajalci omejili nadomestila za prevoz na delo na sedemdeset evrov na mesec. To pa še ne pomeni, da bodo zaposleni dejansko izkoristili javni prevoz. Slovenske železnice še posebej trpijo zaradi hudih zamud zaradi del na progi, hkrati pa je frekvenca vlakov prenizka.

Nekateri zaposleni se bi morali odpraviti na pot službo več ur prej kot normalno, če bi želeli uporabljati ekskluzivno javni promet. To pa ne vzame v račun tistih, ki nimajo direktnega dostopa do javnega prometa zaradi neobstoječih povezav. Ti zaposleni bi se morali zjutraj najprej peljati z avtom, da bi prišli do železniške ali avtobusne postaje.

Mimogrede! Ste v procesu odprtja podjetja? Podjetje Data vam lahko ponudi podjetniške, finančne in davčne svetovalce in pa tudi storitve računovodskega servisa. Pokličite 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in poskrbite, da bo vaš podjetniški začetek enostaven in hiter!

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja