Go to Top

Električna ali hibridna motorna kolesa in dejavnosti povezane z njimi

Eko sklad nudi že od leta 2017 kredite in nepovratna sredstva za nakup oz. naložbe v električna ali hibridna motorna kolesa. Takšni motorji ali skuterji postajajo zato vedno bolj atraktivna dejavnost za strokovnjake iz tega področja. A za odprtje podjetja in opravljanje dejavnost morate izpolniti določene pogoje – kakšne si preberite v spodnjem sestavku.

Informativni izračun plače

Registracija dejavnosti in električna ali hibridna motorna kolesa

Bi prodajali motorna kolesa? Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

V kolikor se boste ukvarjali z določeno dejavnostjo,  morate to tudi registrirati. Najprej seveda morate registrirati primerno pravno-organizacijsko obliko, torej s.p. ali d.o.o.. Nato pa registrirate dejavnost za katero boste kot podjetje izstavljali račune in v tem primeru je to »Trgovina, vzdrževanje in popravila motornih koles; trgovina z njihovimi deli in opremo« (SKD 45.400). Točno ta registrirana dejavnost obsega tako trgovino na drobno in debelo z motornimi kolesi, kot tudi njihovimi deli.

S to dejavnostjo lahko opravljate tudi vzdrževanje za motorna kolesa, vendar dejavnosti kot so mehanična ali električna popravila, servisiranje, ličenje ipd. zahteva obrtno dovoljenje in zanj tudi najmanj srednjo poklicno izobrazbo ustrezne smeri. Več o pridobitvi obrtnega dovoljenja si preberite v »Za opravljanje določenih dejavnosti podjetja je potrebno obrtno dovoljenje. Kaj to je in kje ga pridobite?«.

Pravni nasvet

Za registracijo podjetja potrebujete izjavo lastnika objekta, za opravljanje dejavnosti pa najverjetneje tudi uporabno dovoljenje

Ob postopku registracije podjetja potrebujete priložiti »overjeno izjavo lastnika objekta«. Izjava mora biti overjena s strani lastnika na naši VEM točki (brezplačno) ali na Upravni enoti oz. notarju in ne sme biti starejša od 30 dni.

Za samo delovanje trgovine ali delavnice, kjer se popravljajo motorna kolesa, pa bo potrebno pridobiti tudi uporabno dovoljenje. Glede uporabnega dovoljenja za določeno lokacijo povprašate na lokalni Upravni enoti oz. pri Ministrstvu za okolje in prostor, saj je izvajanje določene dejavnosti lahko na tej lokaciji omejeno s prostorskim načrtom.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Motorna kolesa lahko kupujete, prodajate, vzdržujete ali popravljate že jutri, le registrirati je potrebno podjetje – pri nas brezplačno!

Registracija podjetja, kot je s.p. ali d.o.o., se lahko izvede pri nas – brezplačno. Potrebno je rezervirati termin preko telefona na 01 600 1530 ali preko e-maila na data@data.si. Nudimo tudi računovodske storitve za Vaše podjetje in Vljudno vabljeni na informativen sestanek!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja