Go to Top

E vem lani bolj obiskan kot leta 2015

E vem je državni portal za podjetja in podjetnike. Nudi vse informacije o pogojih poslovanja v Sloveniji in podjetnikom omogoča elektronsko opravljanje določenih postopkov, povezanih z ustanovitvijo podjetja in nadaljnjim poslovanjem.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Brezplačno izobraževanje za vse, ki se pripravljate na ustanovitev podjetja ali registracijo samostojne dejavnosti.

Več informacij

Lani je bilo prek portala e vem oddanih 862.003 vlog, kar je 559.476 več kot leta 2015, kaže statistika portala e vem za leto 2016, ki so jo nedavno pripravili na Ministrstvu za javno upravo. Na ministrstvu večjo obiskanost portala pripisujejo spremembi zakonodaje na področju vlaganja prijav v obvezna socialna zavarovanja. Vse tovrstne prijave je se namreč od začetka leta 2016 lahko ureja prav prek sistema e vem.

Prijava na izobraževanje

Kateri postopki so bili najpogosteje opravljeni prek portala e vem?

Od skupnega števila vseh oddanih vlog preko portala e vem, je bilo za gospodarske družbe oddanih slabih 80 odstotkov vlog, za samostojne podjetnike pa dobrih 20 odstotkov.

Največ postopkov na portalu e vem je bilo narejenih v zvezi s prijavami v obvezna socialna zavarovanja (M-1, M-2, M-12 in M-3). Sledijo vpisi sprememb v sodni register in postopek oddaje prostega delovnega mesta. Najmanj je bilo prek portala e vem izvedenih vlog, ki se nanašajo na izdajo obrtnega dovoljenja.

Prijava na izobraževanje

Izjemen uspeh Datine točke VEM

e vemPostopki, povezani z registracijo in poslovanjem podjetja, pa se lahko opravljajo ne le prek portala e vem, ampak tudi na fizičnih točkah VEM. Imamo jo tudi na Dati in v preteklem letu je bila ena najuspešnejših v Sloveniji.

Na točkah Vem so subjekti v letu 2016 opravili 147.877 postopkov. Največ, 23.952, je bilo izvedenih na ljubljanski izpostavi Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES).

Takoj za mariborsko izpostavo AJPES-a in ljubljanskim okrožnim sodiščem, pa se po številu opravljenih postopkov nahaja Data. V letu 2016 smo tako uspešno izvedli kar 5.368 postopkov. To nas uvršča na 4. mesto med vsemi točkami VEM v Sloveniji, ki pa jih je več kot 150.

Kako izjemno uspešna je Datina točka VEM pokaže tudi podatek, da je bilo na posamezni točki VEM v lanskem letu povprečno izvedenih le 599 postopkov.

Še preden pa registrirate podjetje na Datini toči VEM, vam nudimo brezplačno izobraževanje Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Če pa ste še v dvomih, ali je samozaposlitev prava za vas, se lahko udeležite seminarja Prednosti in slabosti samozaposlitve. Razlog več torej, da svoje podjetje registrirate pri nas.

Prijava na izobraževanje

Svoj termin za registracijo podjetja si lahko rezervirate prek telefonske številke 01 600 1530, lahko pa nam tudi pišete na data@data.si

Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja