Go to Top

Dohodnina za kmete 2017

Posamezniki s statusom kmeta morajo za plačilo dohodnine sami poskrbeti, da Finančni upravi RS pravočasno sporočijo vse potrebne podatke. Dohodnina za kmete je odvisna od katastrskega dohodka in drugih dohodkov pa tudi od tega, ali bodo uveljavljali kakšne dodatne olajšave (za investiranje, povračila trošarin …)

Vodnik po pomembnih datumih v zvezi z dohodnino in olajšavami smo pripravili tudi za vse ostale fizične osebe.

->> Ste si že izračunali, kaj se vam najbolj izplača? 

Izračun dohodnine 2017 – olajšava za otroke

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Dohodnina za kmete – pomembni roki

31. januar

5. februar

dohodnina za kmete

3. april

  • Na ta dan se izteče rok za priglasitev obravnave dohodka iz malega obsega prve stopnje predelave lastnih pridelkov kot dohodka v zvezi z osnovno kmetijsko in osnovno gozdarsko dejavnostjo v skladu s pravilnikom, iz leta 2016. V skladu s pojasnili Finančne uprave RS gre za predelavo lastnih kmetijskih in gozdarskih pridelkov iz osnovne dejavnosti, ki so sicer del dopolnilnih dejavnosti na kmetij, obravnavajo pa se kot dejavnost malega obsega. Sem sodijo nerazkosane in razkosane klavne živali, moka in drugi mlevski izdelki, maslo, kisla in sladka smetana, kislo mleko in podobno, siri, vloženo in drugače shranjeno saje in zelenjava, sadni in vinski mošt, sadni sirupi in podobno, kis, jedilna olja (razen oljčnega), ipd.

30. junij

  • Oddati je potrebno zahtevek za vračilo trošarine za goriva za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije za fizične osebe. Vlogo lahko vložijo vsi nosilci kmetijskega gospodarstva in so normativno porabili vsaj 540 litrov energentov za kmetijsko zemljišče in gozd in vsaj 150 litrov energentov za gozd ter lahko to dokažejo.
Ob ustanovitvi podjetja morate znižati stroške poslovanja. Eden izmed načinov je vodenje svojega knjigovodstva.

16. julij

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja