Go to Top

Do leta 2020 bo med delovno aktivnimi polovica samozaposlenih!

Leta 2020 naj bi bila izmed vsega delovno aktivnihega prebivalstva (ugotovitve se sicer nanašajo na trg ZDA in Velike Britanije) polovica samozaposlenih. Kaj nam pove ta podatek?

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Samozaposlitev prinaša svobodo, izzive, večje dohodke, a tudi večjo negotovost, neurejen delovnik in marsikatero drugo tegobo, s katero se zaposleni ne spopadajo.

Več informacij

Evropa naj po napovedih za temi trendi ne bi zaostajala. Znanja, po katerih pa bo tudi v prihodnosti največ povpraševanja, pa so znanja s področja programiranja, marketinga, oblikovalska znanja in znanja pisanja vsebinskih prispevkov oziroma člankov (priprava tekstovnih vsebin). Tako kot Evropa pa naj tudi Slovenija naj tem področju ne bi bila nobena izjema.

Prijava na brezplačno izobraževanje

polovica samozaposlenihReferenti VEM točke DATA opažamo porast registracij podjetij, tako s. p. kot d. o. o., ki med svoje dejavnosti ali kot glavno dejavnost izberejo dejavnosti s področja informacijske tehnologije. Dejavnosti je več, zajemajo pa paleto aktivnosti na informacijskem področju.

Potrebujete računovodsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

V Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) lahko najdete vse mogoče dejavnosti, ki jih kot pravna oziroma fizična oseba, ki opravlja dejavnost, lahko pravnolegalno izvajate.

Pogoji za opravljanje dejavnosti

Izpostavljamo šifre dejavnosti na področju najbolj povpraševanih podjetniških dejavnosti v prihodnosti. Za opravljanje dejavnosti posebnih pogojev ne potrebujete (diplome, licence itd.), potrebovali pa boste seveda strokovno znanje in kakšno izkušnjo. Ob vstopu v podjetništvo pa še kanček elana in energije. Spomnimo tudi na to, je vsaka (kasnejša) doregistracija dejavnosti brezplačna.

V kolikor se s katero izmed dejavnosti ukvarjate le v prostem času, lahko preverite, če se vaš hobi splača spremeniti v posel. Kako to storite?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Ob vstopu v podjetništvo pa vam v podjetju Data nudimo tudi storitve vodenja vaših poslovnih knjig. Preverite ponudbo vodenja knjigovodstva za s. p. ter za mikro in male podjetnike. Če boste poslovali na podlagi normiranih odhodkov, preverite Vodenje poslovnih knjig za normirance.

Dejavnosti, povezane z informacijsko tehnologijo

Če boste pisali, spreminjali, prilagajali in preizkušali programsko opremo ter pisali računalniške programe po specifikacijah uporabnikov, boste registrirali dejavnost 62.010 Računalniško programiranje, kamor spada načrtovanje strukture in vsebine, pisanje, posodabljanje in popravljanje računalniških programov za operacijske sisteme, uporabniške rešitve, podatkovne baze in spletne strani ter prilagajanje programske opreme za uporabo v operacijskih sistemih naročnikov.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Prijava na brezplačno izobraževanje

Ste dober komunikator in svetovalec? Potem za vas pride v poštev registracija 62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih. Hkrati boste lahko načrtovali računalniške sisteme, ki združujejo računalniške naprave, programsko opremo in komunikacijske tehnologije, pa svetovali glede računalniških naprav, programov in komunikacij ter usposabljali uporabnike. V okviru informacijskih storitev je možno upravljati še z naročnikovimi računalniškimi sistemi, opraviti ponovno vzpostavitev delovanja računalniškega sistema in inštaliranje osebnih računalnikov uporabnika. V

Leta 2020 bo izmed vsega delovno aktivnega prebivalstva polovica samozaposlenih.

Klikni in deli

Z drugimi informacijskimi storitvami so povezane dejavnosti 63.110 Obdelava podatkov in s tem povezane dejavnosti, ki vključujejo zagotavljanje informacijske infrastrukture za storitve omrežnega gostiteljstva, obdelave podatkov in s tem povezanih dejavnosti ter tudi spletno gostiteljstvo, pretočne podatkovne storitve, storitve gostiteljstva uporabniških rešitev, vnos podatkov ter računalniška obdelava in izpisi po zahtevah naročnika.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dejavnost 63.120 Obratovanje spletnih portalov pa je šifra za obratovanje spletnih lokacij, ki uporabljajo iskalnik za vzpostavitev ter upravljanje obsežnih podatkovnih baz in vsebin na enostavno dostopen na in obratovanje drugih spletnih lokacij s funkcijo portalov, kot so lokacije medijev, ki občasno ažurirajo vsebino.

Brez dvoma bo prihodnost zapisana računalnikom, telekomunikacijam in e-storitvam.

Če se boste želeli s katero imed dejavnosti informacijske tehnologije ukvarjati zasebno, boste morali odpreti želeno obliko podjetja. V kolikor vas bo zamikala podjetniška pot, vas vabimo, da se oglasite na VEM točki DATA pri katerih izmed naših podjetniških svetovalcev, ki jih dobite na 01 600 1530 ali na data@data.si oziroma se udeležite katerega izmed naših brezplačnih izobraževanj.

Vas zanima tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, Data d. o. o.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja