Go to Top

Delodajalci, prihaja finančna podpora za zaposlitev mladega iz tujine

Finančna podpora za zaposlitev je namenjena malim in srednjim podjetjem, ki želijo zaposliti mladega iskalca zaposlitve iz druge države EU, Norveške ali Islandije. Podporo, ki jo zagotavlja švedski zavod za zaposlovanje, lahko porabite za uvajanje v delo, jezikovni tečaj ter administrativno in namestitveno podporo izbranemu kandidatu.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Imate v vašem podjetju dobro razdeljene funkcije? Prodajna, nabavna, kadrovska in še marsikatera se najde. Se vidimo na brezplačnem svetovanju?

Več informacij

finančna podpora za zaposlitevČe mlademu med 18 in 35 let ponujate vsaj šestmesečno pogodbo o zaposlitvi,  najmanj polovični delovni čas in imate manj kot 250 zaposlenih, se lahko prijavite na razpis za finančno spodbudo zaposlovanja mladih iz drugih držav. Na razpisu lahko sodelujete le enkrat, rok za prijavo pa se izteče januarja prihodnje leto.

Finančna podpora za zaposlitev – pogoji:

Projekt ne vključuje napotenih delavcev, dnevnih migrantov ter pripravništva ali vajeništva. Prav tako projekt, ki podpira mobilnost v EU in kvalitetna kadrovanja z zanesljivimi pogoji, ne more podpirati zaposlovanja pri podjetjih z visoko fluktuacijo zaposlenih ali nekajdnevnega poskusnega dela, ki ponuja le provizijo in ne zagotavlja redne plače. Projekt ne zagotavlja več finančnih podpor za iskalce zaposlitve za delovna mesta v klicnih centrih. To se nanaša tudi na delodajalce iz tega sektorja, ki bi kandidirali za pomoč v okviru tega projekta. »Izkušnje so pokazale, da podpora delovnim mestom v tem sektorju ne ustreza osnovnemu namenu projekta, ki naj bi bil podpora trajnostnemu zaposlovanju in mobilnosti v EU s kvalitetnim zaposlovanjem,« pišejo na spletni strani.

Mala in srednja podjetja, za zaposlitev mladega iz tujine lahko dobite finančno podporo!

Klikni in deli

Finančna podpora za zaposlovanje je namenjena podjetjem, če izpolnjujete zahteve davčne zakonodaje v državi, v kateri je podjetje ustanovljeno, če ne ponujate dela v drugi državi EU, kar pomeni, da mladi zaposleni kandidati ne bodo opravljali dela kot napoteni delavci in če boste pričeli z uvajanjem v prvih treh tednih zaposlitve.

Finančna podpora za zaposlitev je obravnavana kot dohodek, ki je obdavčljiv v skladu z nacionalno zakonodajo.

Projekt je namenjen zaposlovanju v vseh sektorjih,  kot partner v projektu pa se mu je pridružil Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ).

Namen projekta Tvoja prva zaposlitev EURES (YfEj) je finančno pomagati približno 1.800 mladim pri zaposlitvi v drugi državi članici Evropske unije, na Norveškem ali Islandiji. Naj ob tem dodamo, da je finančna podpora za zaposlovanje namenjena tudi iskalcem zaposlitve, ki iščejo službo v drugi državi. Več informacij za iskalce najdete tukaj.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Pred registracijo podjetja se bodočim podjetnikom poraja 1001 vprašanje, ki vam ga na DATI z veseljem brezplačno odgovorimo.

Več informacij

Vir: Zavod

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja