Go to Top

Delo na daljavo v nedogled? To je nova realnost v Microsoftu!

Delo na daljavo v nedogled? To je nova realnost v Microsoftu! - Data d.o.o.

Delo na daljavo je za nekatere tudi po koncu epidemije in ukrepov povezanih s COVID-om mamljiva izbira. V Microsoftu bo takšno delo sedaj privzeto! Je Microsoftov uslužbenec lahko vaš bodoči sosed?

Informativni izračun plače

Vas zanima kako bi si zagotovili delo na daljavo in delo, kjer boste prosto razpolagali s svojim časom? Ste razmislili o pričetku opravljanja dejavnosti kot samozaposleni? Pri nas lahko na našem brezplačnem spletnem webinarju »Kako zaslužiti s hobijem?« raziščete, kako lahko hobi ali podjetniško idejo spremenite v posel! Poleg tega lahko pri nas brezplačno registrirate status samostojnega podjetnika (s. p.) ali pa dejavnost, ki jo boste opravljali preko lastne družbe z omejeno odgovornostjo. Postopek registracije vam še pred tem bolj podrobno predstavimo na brezplačne webinarju »Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja«. Za termin za brezplačno registracijo pokličite na tel. 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Delo na daljavo bo alternativa tudi po koncu epidemije!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 

Microsoft zatrjuje, da bo vsem svojim zaposlenim zagotovil delo na daljavo tudi po končani epidemiji. Pri Microsoftu zatrjujejo, da gre za različico, kjer bo delo na daljavo potekalo po t. i. »hibridnem modelu«. Ta model bo vsem zaposlenim dopuščal delati od doma do 50 % njihovega delovnega tedna brez potrebnega soglasja nadrejenega. Nadrejeni pa bodo lahko zaposlenim odobrili permanentno delo na daljavo za polni delovni čas.

Zaposlenim bo - če jim to odobrijo nadrejeni in si sami tega želijo - na razpolago tudi delo s krajšim delovnim časom.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Je bodoči Microsoftov uslužbenec lahko vaš bodoči sosed?

Zaposlenim se je dovoljeno tudi odseliti! Mednarodno, če se tako dogovorijo. V takšnem primeru se bo moral zaposleni sicer odpovedati svojemu delovnemu prostoru v podjetju, a mu bo stroške domače pisarne pokrilo podjetje.

Informativni izračun dnevnice

Kljub temu pa se nekateri zaposleni delu v pisarni ne bodo mogli odpovedati. Tu gre predvsem za delavce, ki morajo dostopati do laboratorijev za strojno opremo in do podatkovnih centrov ter za tiste, ki skrbijo za osebno usposabljanje - še posebej novincev.

Pravni nasvet

Delo na daljavo stalnica vsaj še do januarja 2021!

Trenutno v Microsoftu večina zaposlenih opravlja svoje delo na daljavo. Microsoft je javno oznanil, da svojih pisarn ne nameravajo ponovno odpreti vsaj do januarja 2021. Podobne programe so vpeljali tudi za zaposlene pri Twitterju in Facebooku.

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja