Go to Top

Ste dober keramičar in bi radi polagali ploščice kot obstranski poklic? Registrirajte popoldanski s.p.!

Ste dober keramičar in bi radi polagali ploščice kot obstranski poklic?
Ste dober keramičar in bi radi polagali ploščice kot obstranski poklic?

»Brez dobrega keramičarja ne gre!« je izjavil kdorkoli se je ukvarjal s prenovo ali izgradnjo novega domovanja. Bodisi da govorimo o kopalnici, stranišču, zunanjih ali drugih površinah z veliko vlage, imamo vsekakor govora o polaganju keramičnih ali kamnitih ploščic. Za dovršene in natančne strokovnjake pa je to lahko izredno donosen posel, za katerega z leti izkušenj postanemo vedno bolj usposobljeni.

Informativni izračun dohodnine

 

Bi radi ustanavili s.p.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 

V kolikor gre za postranski poklic, torej poleg rednega osem urnega delavnika, lahko taka oseba preprosto registrira status samostojnega podjetnika (s.p.) in tako dejavnost opravlja legalno in zakonito.

 

Delo, ki ga opravlja keramičar lahko vključuje izredno raznolike materiale – dejavnost zajema tudi te!

Ob registraciji s.p.-ja, mora keramičar registrirati primerno dejavnost. Tako mora bodoči keramičar ob sami registraciji navesti dejavnost (SKD 43.330) »Oblaganje tal in sten«. Dejavnost, ki jo podjetnik registrira, jo lahko dejansko tudi opravlja in zanjo tudi izdaja račune. Tako ob registraciji te dejavnost lahko keramičar dejansko oblaga tako tla kot tudi stene ter ob tem delu uporablja tako keramične, betonske ali kamnite ploščice ter obloge iz teraca. Lahko polaga tudi druge vrste oblog iz kamna, marmorja, granita, skrilavcev, kot tudi mavčno-kartonske, kovinske in mineralne plošče. Lahko polaga tudi parket iz lesa ali obloge iz tekstila, linoleja, gume, plastičnih mas ali celo tapete.

Se poigravate z idejo o svojem poslu?

Na VEM točki Data lahko ustanovite d. o. o. ali pa se odločite za ustanovitev s. p..

Postopek je enostaven in brezplačen. Pri njem je pomembno predvsem to, da pravilno izberete dejavnosti, s katerimi se boste v vašem podjetju ukvarjali.

In ne pozabite: dober računovodja je pametna naložba.

 

Keramičar ne potrebuje obrtnega dovoljenja!

Ste dober keramičar in bi radi polagali ploščice kot obstranski poklic? Registrirajte popoldanski s.p.!Med gradbenimi deli, ki sicer ne zahtevajo obrtnega dovoljenja najdemo tudi dela, ki jih opravlja keramičar. Zahtevano pa je, da dela na zahtevnih objektih opravlja tako, da izvajalec imenuje odgovornega vodjo del za zahtevne objekte, na nezahtevnih in enostavnih ter manj zahtevnih objektih pa odgovornega vodjo del za nezahtevne in enostavne ter manj zahtevne objekte. V primeru izvajanju le posameznih del, mora ta imenovati odgovornega vodjo posameznih del.

Za odgovornega vodjo za zahtevne objekte mora ta izpolnjevati pogoje in se vpisati v imenik pooblaščenih inženirje in postati obvezen član poklicne zbornice. Tako mora zadovoljevati zahtevi po izobrazbi, kot to narekuje Inženirska zbornica Slovenije (IZS) oz. pristojno ministrstvo, kot tudi imeti opravljen osnovni strokovni izpit ali dopolnilni izpit.

V primeru imenovanje odgovornega vodje posameznih del v gradbeništvu mora ta zadovoljevati zahteve po bodisi osnovnem strokovnem izpitu ali mojstrskem izpitu (V.) ali delovodskem izpitu (V.) – oboje s primernimi delovnimi izkušnjami.

Projektant, izvajalec, nadzornik in revident mora urediti tudi zavarovanje odgovornosti za škodo.

Informativni izračun plače

Za registracijo s.p. potrebuje sledeče...

V kolikor se odločite za registracijo s.p. in delati kot keramičar ne pozabite, da je registracija na naši SPOT točki brezplačna in zanjo potrebujete le veljaven osebni dokument, davčno številko in v primeru, da niste lastnik objekta na naslovu, kjer bo sedež tega s.p., potemtakem tudi overjeno izjavo lastnika objekta. To lahko lastnik overi tudi brezplačno pri nas.

Dotična pravna podlaga:

  • Zakon o graditvi objektov (ZGO-1)

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 
 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja