Go to Top

Bonitetna ocena Slovenije po Standard & Poor’s – s stabilnimi obeti!

Bonitetna ocena Slovenije, ki jo je podala rating agencija Standard & Poor’s (S&P), je ocenjena pri »AA-«. Takšna bonitetna ocena nakazuje stabilne obete v prihodnosti.

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Bonitetna ocena je pomembna tudi pri kandidiranju podjetij na javnih razpisih. Tudi P1 PLUS razpis, po katerem lahko podjetja pridobijo kredit s subvencionirano obrestno mero za namen kritja škode zaradi COVID-19, pogojuje prijavo z bonitetno oceno. Bi tudi vi potrebovali kredit? Pišite nam na data@data.si in preverili bomo ali vaše podjetje izpolnjuje pogoje.

Informativni izračun plače

Kaj je Standard & Poor’s?

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Standard & Poor’s je bonitetna agencija iz ZDA, ki objavlja finančne raziskave in analize delnic, obveznic in blaga. Standard & Poor’s, Moody’s, Fitch in DBRS so edine štiri bonitetne agencije, ki jih priznava tudi Evropska Centralna Banka.

Državna bonitetna ocena prikazuje raven tveganja naložbenega okolja v državi in ​​jo vlagatelji uporabljajo pri iskanju naložb v določenih jurisdikcijah. Bonitetna ocena upošteva tudi politično tveganje.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Bonitetna ocena Slovenije po Standard & Poor’s stabilna navkljub globalni pandemije koronavirusa!

V letošnjem letu so se projekcije za slovensko, evropska in druga svetovna gospodarstva sicer poslabšala, a si je Slovenija po mnenju agencije S&P zaradi desetletne gospodarske rasti, razdolževanja privatnega sektorja ter zniževanja deleža javnega dolga v bruto domačem proizvodu, zaslužila oceno AA-. Tako podana bonitetna ocena agencije sporoča mnenje agencije Standard & Poor’s o sposobnosti Slovenije za uspešen boj proti negativnim posledicam pandemije. Mnenje agencije je tudi, da Slovenija ne bo utrpela dolgoročne negativne vplive na njeno boniteto.

ZNESEK REGRESA 2020

Kateri dejavniki so pozitivni?

Gospodarska rast preteklih let, znižanje neto zunanjega dolga v letu 2019 ter uravnovešena makroekonomska rast, so med pozitivnimi indikatorji nadaljnjega gibanja gospodarstva. Produktivno sposobnost slovenskega gospodarstva ohranja tudi monetarna politika ECB, kar je vzvod za predvidevanje S&P agencije, da bo slovensko gospodarstvo okrevalo že proti koncu letošnjega leta.

Bonitetna ocena S&P agencije vključuje tudi predvidevanje, da bo javni dolg ponovno pričel padati v letu 2021. Agencija priznava tudi stabilni in učinkoviti institucionalni okvir Republike Slovenije.

Agencija ocenjuje, da bo fisikalna politika v državi ublažila vpliv na trg dela ter na podjetja. Ocenjuje tudi, da bodo ukrepi segali nekako do vrednosti 5% BDP-ja v letu 2020. Pričakuje se tudi ohranjanje cenovne konkurenčnosti gospodarstva.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Vir: Standards & Poor’s

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja