Go to Top

Alternativne oblike zdravljenja – katere lahko registriramo v Sloveniji?

Alternativne oblike zdravljenja postajajo vse bolj priljubljene med ljudmi, ki iščejo alternativo klasični medicinski oskrbi, saj spodbujajo samozdravljenje in samopomoč.
Zato jih bomo v nadaljevanju raziskali in preučili, katere dejavnosti v okviru alternativnih oblik zdravljenja je možno registrirati, ko se pripravljate na registracijo podjetja na DATA točki.

Če tudi vi želite odpreti podjetje na področju alternativnih oblik zdravljenja in bi pri tem potrebovali pomoč, se obrnite na naše podjetniške svetovalce. Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter si rezervirajte termin za individualen posvet.

Brezplačna registracija podjetja

Alternativne oblike zdravljenja temeljijo na naravnih metodah in zdravilih, kar je zanimivo za vse, ki iščejo bolj naraven pristop k zdravljenju in se želijo izogniti sintetičnim zdravilom. Alternativne oblike zdravljenja pogosto obravnavajo telo kot celoto, torej na telesnem, duševnem in čustvenem nivoju.

Posamezniki, ki se za to področje zanimajo, se udeležujejo različnih izobraževanj, da pridobijo ustrezno licenco. Mnogi te storitve nato izvajajo kot samozaposlene osebe (s.p.) ali pa registrirajo dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.).

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem!

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi

Alternativne oblike zdravljenja – katere so?

Po standardni klasifikaciji dejavnosti med alternativne oblike zdravljenja sodita spodnji dve dejavnosti (skupaj s pripadajočima šiframa), ki zajemata sledeče metode:

86.901 – Alternativne oblike zdravljenja

Sem spadajo:

  • akupunktura
  • homeopatija
  • kiropraktika
  • bioterapija
  • drugo zdravilstvo (refleksoterapevti ipd.)
  • zdravljenje s pomočjo jahanja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

96.090 – Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene

Sem spadajo:

  • dejavnost zeliščarja in zdravilca,
  • dejavnosti astrologov, spiritistov, vedeževalcev, bioenergetikov, radiestezistov ipd.,

Med postopkom registracije je potrebno izbrati ustrezne dejavnosti, da lahko po registraciji podjetja izdate račun za opravljeno storitev. V podjetju Data vam bomo iz registra pomagali najti šifro dejavnosti, ki ustreza vašemu delu. Prav tako bomo poskrbeli za vso dokumentacijo, da bo vaše podjetje uspešno registrirano.

Kilometrina 2023

Alternativne oblike zdravljenja – zdravilstvo

Zdravilske metode, ki se uporabljajo pri izvajanju zdravilske dejavnosti so: cvetna terapija, zvočna terapija, fitoterapija, kneippanje, či gong, bownova terapija, Butejkova metoda zdravljenja, kiropraktika, kraniosakralna terapija, marma terapija, rolfova metoda strukturne integracije, shiatsu terapija, tui-na masaža, bioresonančna metoda, prana terapija, infopatija, biosinergija.

Dnevnice 2023

Alternativne oblike zdravljenja – pogoji za opravljanje dejavnosti

Zdravilsko dejavnost lahko opravlja le zdravilec z licenco. V skladu s 36. členom Zakona o zdravilstvu mora zdravilec, ki želi pridobiti prvo licenco za opravljanje zdravilske dejavnosti, imeti:

  • najmanj srednjo izobrazbo zdravstvene smeri ali najmanj srednjo strokovno izobrazbo in opravljen preizkus iz zdravstvenih vsebin,
  • usposobljenost za izvajanje posameznega zdravilskega sistema ali zdravilske metode,
  • aktivno znanje slovenskega jezika,
  • da ni pravnomočno obsojen za naklepno kaznivo dejanje na kazen zapora več kot 6 mesecev ali da mu ni bil izrečen varnostni ukrep prepovedi opravljanja poklica.

Pred registracijo podjetja je dobro biti seznanjen z vsemi pogoji, ki so zahtevani za opravljanje določenih alternativnih oblik zdravljenja. Za dodatno pomoč pri razlagi so vam na voljo naši izkušeni podjetniški in pravni svetovalci. Za posvet nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja