Go to Top

Proizvodnja lesenih ograj zajema tradicijo, umetniški čut in tudi kanček novodobnega načina oglaševanja in pristopa do strank

Bližajo se prelepi poletni dnevi in najverjetneje se pripravljate na ureditev vrta- najlepša obroba Vašega prečudovitega vrta je vsekakor tradicionalna bela lesena ograja. V kolikor take ograje še nimate, ali pa jo bo potrebno obnoviti, boste morali poiskati izdelovalca lesenih ograj in najlepše izdelane so prav tiste, proizvedene v lokalnem okolišu. Proizvodnja lesenih ograj predstavlja zanimivo poslovno priložnost – rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja.

Izračun dohodnine – olajšava za otroke

Proizvodnja lesenih ograj ne zahteva obrtnega dovoljenja

Dejavnost proizvodnje lesenih ograj se le običajno izvaja na obrten način. Tako ni zahtevana nikakršna izobrazba ali usposobljenost za opravljanje dejavnosti. Potrebno je sicer registrirati primerno pravno-organizacijsko obliko, kot je to potrebno za opravljanje katerekoli dejavnosti.

Proizvodnja lesenih ograj zahteva registracijo

Registracija podjetja je izredno enostavna. Registracija statusa samostojnega podjetnika je brezplačna in izredno hitra – saj imate s.p. lahko registriran že z naslednjim dnem. Status s.p. se lahko uporabi za sezonska dela, saj ga je izredno enostavno in brezplačno tudi zapreti. Tako je ta oblika idealna za nove ideje in projekte.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Za opravljanje dejavnosti proizvodnja lesenih ograj morate registrirati podjetje s primerno dejavnostjo. Proizvodnja lesenih ograj zahteva registracijo dejavnosti »Stavbno mizarstvo in tesarstvo« (SKD 16.230).

Za inštalacijo oz. postavitev lesenih ograj, kot storitveno dejavnost, pa morate registrirati »Drugo inštaliranje pri gradnjah« (SKD 43.290).

Pozornost je potrebno nameniti varnosti pri delu s kemikalijami

Proizvodnja lesenih ograj zahteva pozornost na predpise, ki se tičejo Zakona o varstvu okolja (ZVO-1). Tako je v zakonu predpisana uporaba ustreznega poslovnega prostora in tehnične opreme, potrebno je izpolnjevati posebne pogoje vezane na proti-eksplozivno zaščito pri delu.

Pravni nasvet

Ko ste že izdelovalci lesenih ograj, se je potrebno tudi reklamirati

Iščete zanesljiv računovodski servis?

Najpomembnejše je, da Vas poznajo v lokalnem okolišu. Drugo je vzgojiti zaupanje in prodajni kanal za nove stranke. Tako se v današnji dobi izdelovalci vsekakor poslužujejo spletnih socialnih omrežij.

Idealno je seveda začeti z nekakšnim razstavnim prostorom oz. neko lokacijo, kjer lahko razkažete svoje izdelke, njihovo kvaliteto in dodelavo. Koristno je imeti nek stalni razstavni prostor, lahko začnete tudi z udeležbo na sejmih in dogodkih, vendar so stroški take udeležbe vsekakor vredni razmisleka. Za takšne podvige preverite tudi vire nepovratnih sredstev, subvencij in vavčerjev, še posebej v primeru vstopanja na tuje trge. Gojite tudi odnos do strank, ki Vas priporočijo naprej. To je vsekakor potrebno za graditev zaupanja.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja